Aleksejs Šaripovs: nacionālā politika – strupceļš Latvijas attīstībā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālistiskā retorika ir nogurdinājusi lielāko daļu iedzīvotāju, un Nacionalās apvienības ierosinājums organizēt virtuālu lāpu gājienu Neatkarības dienā ir mēģinājums audzēt savu piekritēju skaitu, izmantojot šim nolūkam valsts svētkus.

RĪGA, 19. novembris – Sputnik. Nacionālā apvienība ierosināja organizēt Latvijas Neatkarības dienā organizēt tradicionālo lāpu gājienu interneta formātā. Nacionālisti aicināja iedzīvotājus ierakstīt video ar lukturīti vai sveci, pēc tam atsūtīt ierakstu NA, kur no tiem montēs filmu.

Latvijas Antinacistiskās komitejas priekšsēdētājs Aleksejs Šaripovs konstatēja: nacionālistu mēģinājumi organizēt lāpu gājienu pandēmijas ierobežojumu apstākļos ir smieklīgi.

Наклейка с двумя фигурами (цвета латвийского и российского флагов) - Sputnik Latvija
Krievus aicina nekaunēties, latviešus – draudzēties ar krieviem! Kāds provocē NA

"Nacionālajai apvienībai neizdodas organizēt ierasto gājienu, kurā cilvēki ar lāpām soļo no Brāļu kapiem uz Brīvības pieminekli. Mums pašas lāpnešu kolonnas rada noteiktas, ar nacismu saistītas asociācijas – tas ir 1933. gads, Hitlera nākšana pie varas. Mēs visu laiku apliecinām, ka tas nav vienkāršs piemiņas gājiens, kā to vēlas pozicionēt nacionālisti, tā ir atsauce uz tiem drūmajiem laikiem, kad nacisms sāka savu ceļu pa Eiropu. Tāpēc cilvēku kolonnas mūs ne mazākajā mērā neiepriecina, lai arī saistītas ar 18. novembri – Latvijas neatkarības dienu," Šaripovs pastāstīja sarunā ar Sputnik Latvija.

Viņš pauda pārliecību, ka ar valsts svētku palīdzību Nacionālā apvienība pūlas palielināt savu piekritēju skaitu.

"Nacionālisti vēlas organizēt gājienu jebkurā formātā, taču nacionālistiskā retorika cilvēkus lielākoties ir nogurdinājusi. Latvijas iedzīvotāji redz, ka tā neved ne pie kādiem rezultātiem, jo situācija valstī kļūst aizvien ļaunāka. Nevienā jomā nav iespaidīgu rezultātu, tāpēc acīmredzams, ka nacionālā politika – tas ir strupceļš Latvijas attīstībā," uzsvēra Šaripovs.

Neatkarības diena, 18. novembris, tiek uzskatīta par Latvijas valstiskuma galvenajiem svētkiem. 2020. gadā, ņemot vērā koronavīrusa izplatību, varasiestādes pirmo reizi vēsturē atcēlušas Neatkarības dienai veltīto militāro parādi.

Шарипов: национальная политика - это тупик для развития Латвии
Ziņu lente
0