Parasta brīvdiena: lielākā daļa iedzīvotāju neplāno svinēt 18. novembri

© Sputnik / Sergey MelkonovЖители во время военного парада в Риге в День независимости Латвии
Жители во время военного парада в Риге в День независимости Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Galvenie valsts svētki – Latvijas Republikas proklamēšanas diena – šogad aizritēs klusi koronavīrusa pandēmijas dēļ. Neliels skaits iedzīvotāju tomēr iecerējuši tos nosvinēt.

RĪGA, 18. novembris — Sputnik. Pandēmijas apstākļos Latvijas Republikas proklamēšanas diena tiks atzīmēta ļoti pieticīga: svētku pasākumi ir atcelti, tāpat kā parāde – pirmo reizi kopš neatkarības pasludināšanas, turklāt premjerministrs uzstājīgi lūdza atturēties no ciemošanās.

Tiesa, lielākā daļa iedzīvotāju tāpat neplānoja svinēt 18. novembri.

Kantar TNS aptauja internetā starp iedzīvotājiem vecumā no 18 līdz 60 gadiem parādīja, ka tikai trešā daļa respondentu (36%) plāno atzīmēt Latvijas Neatkarības dienu.

12% viņu vidū svētkus svinēs noteikti, vēl 24% drīzāk plāno svinēt 18. novembri.

В День Лачплесиса в Риге состоялось факельное шествие - Sputnik Latvija
Lāčplēša dienas zemūdens akmeņi

Lielākā daļa iedzīvotāju – 53% - neplāno atzīmēt Latvijas Republikas proklamēšanas dienu, 23% viņu vidū noteikti par to pārliecināti, bet 30% drīzāk domā, ka neko nesvinēs.

Katrs desmitais respondents nevarēja sniegt konkrētu atbildi uz šo jautājumu.

Saskaņā ar tradīciju, Neatkarības proklamēšanas diena tradicionāli noslēdz Patriotisma nedēļu, kas sākas Lāčplēša dienā, 11. novembrī. Lāčplēša dienā svētku pasākumi bija atcelti, tomēr daudzi, tostarp arī valsts augstākās amatpersonas, individuāli pagodināja Latvijas brīvības cīnītāju piemiņu.

Ziņu lente
0