Pilnais spriedums Zolitūdes traģēdijas lietā ir gatavs: laiks iesniegt apelāciju

© Sputnik / Sergey MelkonovТраурное мероприятие в память жертв Золитудской трагедии
Траурное мероприятие в память жертв Золитудской трагедии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pilnā tiesas sprieduma teksts lielveikala Maxima jumta norukšanas lietā, kur zem gruvešiem bojā gāja 54 cilvēki, satur vairāk nekā 1200 lappušu; pēc 2020. gada februāra tiesas lēmuma, lietā figurējošie, izņemot būvinženieri Ivaru Sergetu, ir attaisnoti.

RĪGA, 17. novembris – Sputnik. Pirmdien, 16. novembrī, beidzās pilnā tiesas sprieduma teksta sagatavošana Zolitūdes traģēdijas krimināllietā, kurš tika paziņots 2020. gada februārī, raksta Tvnet.lv.

Sākumā pilno tiesas sprieduma tekstu bija plānots sagatavot līdz 13. martam, taču pēcāk izpildīšanas termiņš tika pagarināts nepieciešamības iztulkot krievu valodā un apjoma dēļ – tas satur vairāk nekā 1200 lappušu. Tiek ziņots, ka tiesas lēmuma pārsūdzēšana var tikt iesniegta tikai pēc pilnā tiesas sprieduma teksta gatavības.

Мероприятие памяти баррикад 1991 года на Домской площади в Риге. Премьер-министр Латвии  Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Kariņš: tiesas lēmumu Zolitūdes traģēdijas lietā nācās gaidīt pārāk ilgi

Šī gada februārī bijušais Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis pastāstīja, ka uzskata, ka šī lieta bijusi ļoti sarežģīta, iepriekš policija nekad nav saskārusies ar kaut ko tamlīdzīgu. Taču viņš ir pārliecināts, ka ir izdarījis visu nepieciešamo šīs traģēdijas izmeklēšanā.

Savukārt premjerministrs Krišjānis Kariņš atzīmēja, ka ir nepieņemami tas, cik ilgi norisinājās process. Pirmās instances tiesas lēmumu šajā lietā nācās gaidīt vairāk nekā sešus gadus kopš traģēdijas brīža. Taču sabiedrības sašutumu izraisīja ne tik daudz tiesvedību ātrums, cik tas, ka attaisnoti visi lietā apsūdzētie, izņemot būvinženieri Ivaru Sergetu.

Tiesneši toreiz paziņoja, ka tiesai nodotajā lietā bija virkne trūkumu, ko izraisīja nekvalitatīvs prokuratūras darbs, savukārt prokurori saka, ka iesniegs apelāciju. Kopš vakardienas, kad pilnais tiesas sprieduma teksts bija sagatavots, tas ir kļuvis iespējams.

Zolitūdes traģēdija notika pirms gandrīz 7 gadiem – 2013. gada 21. novembrī. Lielveikala Maxima jumta nobrukšanas rezultātā bojā gāja 54 cilvēki. Saskaņā ar speciālistu slēdzienu, par nobrukšanas iemeslu kļuva kļūdas jumta konstrukciju noslodzes aprēķinos.

Ziņu lente
0