"Saņēmām tikai rēķinus": viesnīcas vadītāja par valsts atbalstu

© Sputnik / Sergey MelkonovПустая улица в Старой Риге
Пустая улица в Старой Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijusī iekšlietu ministre un Hotel Roma vadītāja Linda Mūrniece-Freiberga izkritizēja valdību par atbalsta trūkumu biznesam un apsūdzēja prezidentu nespējā "savākt neko, izņemot lielāku algu nākotnē".

RĪGA, 17. novembris – Sputnik. Bijusī politiķe, šobrīd uzņēmēja Linda Mūrniece-Freiberga atkal pasūdzējusies par situāciju viesnīcu un tūrisma biznesa nozarē, kura Covid-19 pandēmijas rezultātā ir cietusi visvairāk.

"Valdība martā runāja par atbalsta mehānismiem tūrismam un ēdināšanai. Tagad atkal runā... Tomēr vienīgais, ko mēs patiešām dzīvē saņemam - ir rēķini.

Joprojām nav ne solītā atbalsta ikdienas rēķinu nomaksai, ne atbalsta darbinieku algām. Lai gan - kādas algas - ja strādāt nedrīkst. Dīkstāves pabalsti? Vismaz kaut kas? Nē! Nekā nav!" raksta Facebook Linda Mūrniece-Freiberga.

Pēc viņas domām, šobrīd valdība ar savu bezdarbību piebeidz tās biznesa nozares, kuras vēl turējās virs ūdens.

"Pavasarī piebeidza tūrismu. Rudenī tos, kas vēl vilka dzīvību - skaistumkopšanu, atkal māksliniekus, ēdinātājus, kas bija pārprofilējušies un citus...

Mums visiem taustāmu palīdzību vajadzēja jau martā. Pie jaunajiem noteikumiem jau tajā dienā, kad pasludināja ārkārtas situāciju. Nevis - kaut kad, kad gadīsies brīvs brīdis tomēr pieņemt kādu īstu lēmumu.

Гостиница Hotel Roma - Sputnik Latvija
"Nāciet un tirgojiet": viesnīca Hotel Roma atvērusi terasi amatniekiem
Katra nākamā diena uzņēmumus tuvina bankrotam, neviens nav atcēlis kredītmaksājumus, rēķinus par siltumu, elektrību un visu citu ikdienā," sūdzas bijusī IeM vadītāja.

Pēc Lindas Mūrnieces-Freibergas sacītā, par viesnīcas ēku, kura šobrīd faktiski ir slēgta, ir jāsamaksā vairāk nekā 20 000 eiro nodokļos.

"Šodien manam uzņēmumam ir pēdējā diena, kad nomaksāt nekustamā īpašuma nodokli Rīgas Domei. 24 662 eur. Par trīs mēnešiem. Ne tikai manam, skaidrs, ka arī visiem citiem. Valdība kaut ko paspriedelēja par tā atlikšanu no pašvaldību puses... paspriedelēja un viss...

Es atkal izdzīvošu, jo manai saimniecībai ir īpašnieki, kuriem gan arī ir tādas pašas problēmas kā pie mums un arī viņi nesaprot, kāpēc par ēku, kurā nav iespējams saimniekot, jāmaksā tik lieli nodokļi...

Tomēr tie, kuri paši ir īpašnieki - aizvērsies (ja vēl vaļā) un pazaudēs savus īpašumus.

Atceros laiku, kad Valdis Zatlers pārņēma valdības sēdes vadīšanu, kad valdība ievilka lemšanu par lietām. Prezidents Levits? Nav spējīgs savākt neko, izņemot lielāku algu nākotnē.

Экскурсия по рижскому Дому печати перед реконструкцией - Sputnik Latvija
Atdeva Latvijai miljonus eiro nodokļos un izputēja: Rīgā tiek slēgta viesnīca Metropole

P.S. Jā, arī es - no politikas nākusi - pārvēršos par nespējīgu politiķu nīdēju," rezumēja Hotel Roma vadītāja.

Atgādināsim, ka šī gada pavasarī Linda Mūrniece paziņoja, ka viesnīca Hotel Roma vairs neatsāks darbu.

Viesnīcas vadītāja uzsvēra, ka viņa ir pamatīgi vīlusies un dusmīga. Jo septiņos šī biznesa pastāvēšanas gados viņa ir samaksājusi 3,5 miljonus nodokļos valstij, taču atbildē nesaņēma nekādu palīdzību kritiskajā situācijā, kad Latvija saskārās ar Covid-19 pandēmiju.

2020. gada aprīlī kļuva zināms, ka Latvijas Valsts ieņēmumu dienests ir atteicies piešķirt Hotel Roma darbiniekiem pabalstus par dīkstāvi. Mūrniece bija spiesta visus atlaist.

Ziņu lente
0