Ģirģens piedāvā palielināt algas muitas darbiniekiem

© SputnikЗнак на таможенном посту на границе Латвия - Россия
Знак на таможенном посту на границе Латвия - Россия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas IeM vadītājs piedāvā samazināt algu starpību starp viņa pārziņā esošajiem robežas darbiniekiem un muitas darbiniekiem.

RĪGA, 16. novembris – Sputnik. Muitas darbinieki atrodas paaugstināta riska grupā Covid-19 pandēmijas laikā, tādēļ viņu algas ir jāpaceļ, paziņoja radio Baltkom ēterā iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.

"Ne tikai policija atrodas uz naža asmens, bet arī tie paši robežsargi un jo īpaši muitas darbinieki. Viņi taču ir pirmie, kas ieiet nosacītā kravas mašīnā, kas tiek pārbaudīta. Komunicē ar tālbraucējiem. Un tālbraucēji brauc turpu-šurpu," atgādināja Ģirģens.

Проверка документов - Sputnik Latvija
Latvijas IeM vadītājs pastāstīja par lielām kadru problēmām policijā

Oficiāli IeM vadītājam nav nekāda sakara ar muitu (tā atrodas Finanšu ministrijas pārraudzībā), taču sirdsapziņa neļauj viņam atstāt bez uzmanības muitas darbiniekus.

"Kad budžetā bija jācīnās par piemaksām mūsu mazajām algām, es skatījos muitas virzienā, lai gan viņi nav mani darbinieki. Un ne tikai veselība, bet arī korupcijas riski. Mūsu muitas darbinieki un robežsargi dažkārt dienā var nobraukt 140 km, braucot no mājām uz darbu. Tātad, viņi no savas algas maksā arī par ceļu. Puiši, nu tas, kā saka, nav nopietni," atbildēja Ģirģens.

Pēc viņa sacītā, muitas darbinieku zemās algas ved pie korupcijas riska.

"Robežsargiem, muitas darbiniekiem ir jāmaksā algas, lai nav korupcijas risku, lai viņi varētu normāli strādāt. Jāsamazina diskriminācija starp valsts aizsardzības un IeM darbiniekiem. Nevar būt starpība 500-600 eiro apmērā – tas ir nacionālās drošības risks," paziņoja Ģirģens.

Pēdējo gadu laikā Latvijas muitas darbinieki vairākas reizes draudēja sarīkot streiku. Tiesa, runa bija nevis par algu apmēru, bet gan par izdienas pensijām, kuras muitas darbiniekiem nepienākas.

Ziņu lente
0