Salstam uz ielas: Jūrmalas iedzīvotāju šokē rindas pie veikaliem

© Sputnik / Динара НикифороваКондитерская Abrikos - творческое пространство для поиска вдохновения
Кондитерская Abrikos - творческое пространство для поиска вдохновения - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā ar mērķi apturēt Covid-19 izplatību ieviesto ierobežojumu dēļ pircēji ir spiesti salt rindās pie veikalu durvīm. "Kāpēc valdība neatbild ar savām algām?"

RĪGA, 15. novembris – Sputnik. Bb.lv redakcija saņēmusi vēstuli no sadusmota pircēja. Viņš stāsta, ka ar mērķi apturēt Covid-19 izplatību Latvijā ieviesto ierobežojumu dēļ cilvēki salst uz ielas rindās pie veikaliem.

Магазин строительных товаров Depo - Sputnik Latvija
Lieli saimniecības preču un mēbeļu veikali Latvijā pārtrauc darbu brīvdienās

Aculiecinieks no Jūrmalas stāsta par Dubultu konditoreju, kur iekšā laiž tikai pa sešiem cilvēkiem. Beigās pie konditorejas durvīm veidojas rindas no tiem, kas vēlas iekļūt veikalā, bet ir spiesti gaidīt.

Turklāt, kā norāda vēstules autors, šādas rindas viņš ir redzējis arī pie citām tirdzniecības vietām.

"Kas tad būs, kad temperatūra noslīdēs zem nulles?" vaicā aculiecinieks.

Pēc viņa sacītā, ziemā šādās ielu rindās pircēji saķers saaukstēšanos un citas slimības.

Ieiet kafejnīcā pasildīties nedrīkst, norāda aculiecinieks, jo iestādes baidās no sodiem kā no uguns un tirgo tikai un vienīgi līdzņemšanai.

Jūrmalas iedzīvotājs ir sašutis par to, ka vasaras periodā Latvijas valdība nav spējusi izdomāt ierobežojumus, kuri neapdraud cilvēku komfortu un veselību.

"Vai tad nebija skaidrs, ka rudenī koronavīruss pastiprināsies, kā arī pamodīsies citas sezonālas slimības? Kurš tad nesīs atbildību par ieviešamajiem pasākumiem un cilvēku veselību? Kāpēc valdība neatbild ar savām algām atkarībā no rezultātiem, bet gan tikai un vienīgi ceļ tās – krīzē, uz mūsu rēķina!" uzdod jautājumu viņš.

Tāpat sadusmotais pircējs atgādina, ka no jaunā 2021. gada pacels daļu nodokļu, tostarp pašnodarbināto un mikrouzņēmumu nodokli. Un, viņaprāt, iznāk, ka Latvijas iedzīvotājus ne vien neciena, bet jau atklāti laupa, kamēr citu ES valstu varasiestādes izmaksā lielus dīkstāves pabalstus, un tik grūtos laikos pat nedomā pacelt nodokļus cilvēkiem.

Тележка в супермаркете - Sputnik Latvija
Ieeja veikalā bez ratiem vai groza ir aizliegta: Rimi un Maxima ieviesa jaunus noteikumus

Sašutums sabiedrībā pieaug. Iepriekš Latvijas iedzīvotājs ieraudzīja veikalā paziņojumu cilvēkiem vecumā virs 60 gadiem. Tirdzniecības tīkls PROMO Cash&Carry palūdza pensionārus neapmeklēt veikalus. "Vai neesam aizgājuši par tālu?" uzdeva lakonisku jautājumu vīrietis.

Savukārt veikalu apsargi sūdzas par to, ka viņiem uzbrūk pircēji, kuri nesaprot, kādēļ viņiem obligāti ir jālieto sejas aizsargmaskas.

Drošības nozares kompāniju asociācijas valdes priekšsēdētājs Arnis Vērzemnieks stāstīja, ka sabiedrībā aug agresijas līmenis, jo cilvēki ir morāli noguruši un zaudējuši orientierus. Tagad viņi izgāž dusmas uz apsargiem veikalos, kuru uzdevums cita starpā ir kontrolēt masku režīma ievērošanu.

Veselības ministre Ilze Viņķele savā Twitter mikroblogā publicēja paziņojumu par to, ka atbildību par epidemioloģisko normu ievērošanu veikalos nes pārdevējs.

Ziņu lente
0