Latvijas Aizsardzības ministrija plāno pagarināt militāro misiju Afganistānā

© Latvijas armija / SG Ēriks KukutisМеждународные военные учения Saber Strike в Латвии
Международные военные учения Saber Strike в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagarināšanas gadījumā Latvijas karavīri pabeigs savu misiju Afganistānā nākamā gada decembra beigās.

RĪGA, 15. novembris – Sputnik. Latvijas Aizsardzības ministrija grasās pagarināt Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru dalību starptautiskā operācijā Afganistānā, raksta Tvnet.lv.

Šim nolūkam Aizsardzības ministrija sagatavoja Saeimas lēmuma projektu. Operāciju nolemts pagarināt līdz nākamā gada 31. decembrim.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Latvijas karavīrus var atgriezt Kosovā. NATO uzsāka operāciju Kosovā 1999. gadā saskaņā ar ANO Drošības padomes rezolūciju. Patlaban NATO misijas ietvaros tur strādā karavīri no 19 NATO valstīm un astoņām citām valstīm, kas aliansē nav iekļautas. Kopā – 3600 cilvēki.

Мост Дружбы - Sputnik Latvija
Kā sākās karš Afganistānā

Arī Latvija piedalījās NATO misijā Kosovā no 2000. gada līdz 2009. gadam un varētu atkal ierasties Kosovā.

Latvijas Aizsardzības ministrija sadzirdējusi NATO sabiedroto spēku Eiropā komandiera vietnieka aicinājumu novērtēt riskus un iespējas piedalīties misijā Kosovā. Tagad resors nolēmis, ka karavīri varētu atgriezties un piedalīties misijā ASV vadītā NATO daudznacionālā bataljona kājnieku rotas sastāvā.

AM plāno, ka būtu iespējams nosūtīt uz Kosovu 160 karavīrus un nodarboties ar patrulēšanu, apsardzi, kaujas gatavības uzturēšanu, pašnāvībām un pildīt ātrās reaģēšanas spēku uzdevumus.

Ziņu lente
0