Dānijas policija pieprasa Latvijas pārvadātājam samaksāt rekordlielu naudas sodu

© Sputnik / Евгения НовоженинаВодитель в кабине автомобиля
Водитель в кабине автомобиля - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas kravu pārvadātāju dzīve jau tā nav medusmaize: rindas pie robežām un jaunas ES prasības, tagad klāt nācis arī rekordliels naudas sods.

RĪGA, 15. novembris – Sputnik. Dānijas policija 2020. gada oktobrī pārbaudes laikā uz šosejas pie Kēges pilsētas atklāja daudzus pārkāpumus, ko pastrādāja viens no Latvijas tālbraucējiem, raksta Borse.dk. Izrādījās, ka tahogrāfā ievietotā karte pieder nevis šoferim, bet gan viņa kolēģim.

Pēc kartes analīzes, izrādījās, ka dokuments tika nelikumīgi izmantots vismaz 18 reizes. Tādējādi, ņemot vērā šos pārkāpumus un atsaucoties uz daudzkārtēju likumpārkāpumu, tika izrakstīts rekordliels naudas sods – 53 tūkstoši eiro.

Водитель в кабине грузовика - Sputnik Latvija
Mūs gaida katastrofāla bedre: pārvadātāji nomainīs reģistrāciju vai aizies no tirgus

Saskaņā ar kartes izmantošanas aprēķiniem, iznāca, ka noteiktās dienās atpūtas laiks šoferim sastādīja vien vienu stundu un četras minūtes, kas ir nepieļaujami.

Latvijas kompānijas transportlīdzekli aizturējusi Dānijas policija līdz brīdim, kamēr netiks samaksāts naudas sods. Pret tālbraucēju ierosināta krimināllieta – nākotnē viņam varētu aizliegt īstenot pārvadājumus Dānijas teritorijā.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka pirmajā pusgadā Covid-19 pandēmijas dēļ kravu pārvadājumu apjoms kritās par 30%. Pārvadātāji uzskata, ka slikts būšot ne vien šis, bet arī nākamais gads. Daži aizies no biznesa, jo ES pakāpeniski ieviesīs jauno Mobilitātes pakotni. Neskaitot pārējo, tas paredz, ka Eiropas valstīs kabotāžas reisos strādājošajām mašīnām un šoferiem regulāri ir jāatgriežas valstī, kur ir reģistrēta viņu kompānija.

Ziņu lente
0