Divas trešdaļas Latvijas iedzīvotāju nevēlas vakcinēties pret gripu

© Pixabay / MojpeГрипп насморк болезнь
Грипп насморк болезнь - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekšējā rudens-ziemas sezonā tikai 13% Latvijas iedzīvotāju vakcinējās pret gripu: cik iedzīvotāju jau ir vakcinējušies šogad un cik plāno to izdarīt.

RĪGA, 14. novembris – Sputnik. Koronavīruss ir aizpildījis visas ziņu lentes, taču tā nav vienīgā infekcijas slimība, kura rada draudus. Pirmie gripu izslimojušie cilvēki šoruden jau ir parādījušies, taču, saskaņā ar Kantar TNS aptauju, vairums Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem negrasās vakcinēties pret šo slimību. Aptaujas rezultātus publicē Skaties.lv.

Девочка с симптомами гриппа - Sputnik Latvija
Gripas vakcīna Latvijā iepirkta pēc desmit gadus veciem noteikumiem

Saskaņā ar aptaujas datiem, 13% respondentu iepriekšējā rudens-ziemas sezonā vakcinējās pret gripu. Absolūtais vairākums – 86% – to nedarīja. Vēl 1% respondentu nespēja sniegt konkrētu atbildi.

Attiecībā uz pašreizējo rudens-ziemas sezonu, tikai 9% aptaujāto jau ir iztaisījuši poti, vēl 17% ir gatavi vakcinēties, ja to varēs izdarīt par brīvu.

Divas trešdaļas respondentu (64%) šoruden un šoziem neplāno vakcinēties pret gripu.

Vēl 10% nespēja sniegt konkrētu atbildi.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, nākamgad Latvija plāno vakcinēt iedzīvotājus ne vien pret gripu un citām slimībām, bet arī pret jauno koronavīrusu. Sākotnēji vakcīnu saņems 3% iedzīvotāju.

Ziņu lente
0