Lieli saimniecības preču un mēbeļu veikali Latvijā pārtrauc darbu brīvdienās

© Sputnik / Sergey MelkonovМагазин строительных товаров Depo
Магазин строительных товаров Depo - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc konsultācijas ar epidemiologiem valdība pieņēma lēmumu ierobežot saimniecības preču un mēbeļu veikalu darbu tirdzniecības centros; kurus veikalus šis lēmums skars vispirms.

RĪGA, 14. novembris – Sputnik. Ministru kabinets valdības ārkārtējā sēdē piektdien, 13. novembrī, pieņēma lēmumu ierobežot lielu un tirdzniecības centros izvietotu saimniecības preču un mēbeļu veikalu darbu, raksta jauns.lv. Lēmums stājas spēkā no sestdienas, 14. novembra, līdz ārkārtējās situācijas režīma beigām Latvijā.

Tiek precizēts, ka ar to tiek domāt veikali un tirdzniecības centri, kuru tirdzniecības platība pārsniedz 10 tūkstošus kvadrātmetrus, kura ir paredzēta pastāvīgai un sistemātiskai tirdzniecībai, kā arī telpas, kurās atsevišķās vietās strādā ne mazāk par 10 tirgotājiem un pakalpojumu sniedzējiem.

Премьер-министр Кришьянис Кариньш в День Лачплесиса на Братском кладбище в Риге - Sputnik Latvija
Latvijas premjerministrs pieļāvis ārkārtējās situācijas ierobežojumu pārmaiņas

Šāda prasība tika izstrādāta sadarbībā ar epidemiologiem. Ņemot vērā pieaugušo Covid-19 gadījumu skaitu, tika pieņemts lēmumus ieviest papildu ierobežojumus. Saskaņā ar speciālistu rekomendācijām, tika pieņemts lēmumus izslēgt veikalus, kuri tirgo virtuves lietas, mēbeles un gaismekļus, no veikalu saraksta ar pirmās nepieciešamības precēm, kuriem ir atļauta tirdzniecība brīvdienās un svētku dienās.

Tātad veikali Jysk, Cenuklubs.lv un citi nevarēs strādāt brīvdienās un svētku dienās, toties tādi veikali, kas tirgo higiēnas preces, kā, piemēram, Drogas, turpinās savu darbu. Tāpat tiks slēgti veikali Depo, K-Senukai, Kurši, IKEA un citi ar kopējo tirdzniecības platību virs 10 000 kvadrātmetru.

Tiek ziņots, ka brīvdienās un svētku dienās turpinās darbu veikali, kuri tirgo pirmās nepieciešamības preces: pārtikas veikali, aptiekas, zooveikali, optikas veikali, higiēnas preču veikali. Netiks slēgti arī veikali, kuri tirgo telekomunikācijas preces un pakalpojumus.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Latvijas iedzīvotājus šokēja sludinājums uz kāda no PROMO Cash&Carry tīkla veikaliem. Tirdzniecības tīkls iesaka neapmeklēt veikalus cilvēkiem vecumā virs 60 gadiem. Sociālo tīklu lietotāji aktīvi reaģēja uz šo paziņojumu.

Ziņu lente
0