Restorānu biznesa "bēres": iestāde Jūrmalā organizējusi protesta izrādi

© Sputnik / Динара Никифорова Lighthouse
Lighthouse - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Patlaban restorāni un kafejnīcas strādā tikai režīmā "līdznešanai", tomēr sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu nozares darbinieki nezaudē humora izjūtu, lai arī tas kļūst melns.

RĪGA, 11. novembris — Sputnik. Daudziem samaitājuši omu ierobežojumi, kas stājās spēkā pirmdien. Malā nav palikuši arī kafejnīcu un restorānu darbinieki. Tā arī restorāna "Grilll & Fish Jomas terase" darbinieki nolēma parādīt, kā viņus sarūgtinājusi slēgšana.

Savā lapā Facebook viņi publicēja ierakstu, kurā pavārs traģiskas mūzikas pavadījumā iznāk no tukšā restorāna ar sēru lentītes rotātu formas tērpu un piekar virs restorāna durvīm. Komentētāji novēlēja restorāna darbiniekiem labu veiksmi un izteica līdzjūtību, kā arī ieteica organizēt zibakciju.

9. novembrī Latvijā tika ieviests ārkārtējās situācijas režīms. Aizliegti visi publiskie pasākumi, izņemot sapulces, gājienus un piketus zem atklātas debess ne vairāk kā piecdesmit dalībniekiem. Ierobežoti arī privāti pasākumi – tagad tajos var piedalīties ne vairāk kā desmit cilvēki, pie tam viņi var pārstāvēt ne vairāk kā divas mājsaimniecības.

Тележка в супермаркете - Sputnik Latvija
Ieeja veikalā bez ratiem vai groza ir aizliegta: Rimi un Maxima ieviesa jaunus noteikumus

Kultūras un sporta iestādes, baznīcas nestrādās naktīs. Visi izklaides pasākumi – klubi, bāri, akvaparki utt. pārtrauc darbu. Restorāni, kafejnīcas un citi sabiedriskās ēdinašanas uzņēmumi var pārdot ēdienus tikai līdzņemšanai.

Jau vēstīts, ka pazīstamais šefpavārs Mārtiņš Sirmais stāstīja, cik vīlies ir par lēmumu slēgt restorānu "3 Pavāru restorāns", kurā viņš strādā. Restorāna darbības pēdējā dienā viņš lūdza savus lasītājus sociālajā tīklā atnākt un atbalstīt visus restorāna darbiniekus. Kļuvis zināms, ka durvis slēdz arī restorāns "Entresol". Restorāni "Kaļķu vārti" un "Vairāk saules" pagaidām vēl turpinās darbu, tomēr ar lieliem ierobežojumiem.

Ziņu lente
0