Ieeja veikalā bez ratiem vai groza ir aizliegta: Rimi un Maxima ieviesa jaunus noteikumus

© Foto : pixabayТележка в супермаркете
Тележка в супермаркете - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārkārtējās situācijas režīms, kurš stājies spēkā Latvijā šodien, 9. novembrī, prasa virknes stingru ierobežojumu ievērošanu, kuri skars arī parastu veikala apmeklējumu.

RĪGA, 9. novembris – Sputnik. Daži Latvijas lielveikali ievieš ierobežojumus sakarā ar 9. novembrī izsludināto ārkārtējo situāciju valstī, raksta Bb.lv.

Tā, piemēram, Maxima un Rimi veikali samazinās grozu un ratu skaitu savos veikalos, tādējādi tie plāno kontrolēt cilvēku daudzumu, kuri vienlaikus atradīsies tirdzniecības zālē.

Измерение температуры, архивное фото - Sputnik Latvija
Slimības lapu Latvijā var aizvērt, pat ja Covid-19 tests ir pozitīvs

Regīna Ikala, "Rimi Latvia" Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja, paziņoja, ka nelieli veikali izvietos tādu ratu un grozu skaitu pie ieejas, kādam cilvēku daudzumam ir atļauts atrasties iekšā. Ja pircējs, kurš ienāks, pamanīs, ka brīvu grozu vai ratu nav, viņam ir jāpagaida, kamēr kāds iznāks no veikala.

Tāpat Ikala atzīmēja, ka citi drošības pasākumi pagaidām tiek izskatīti un tiks paziņoti vēlāk.

Šādai pieejai pievienojies arī Maxima tīkls. Arī tā veikalos tiks ierobežota ieeja, ņemot vērā veikala platību, par to paziņoja "Maxima Latvija" Komunikācijas nodaļas vadītāja Liene Dupate-Ugule.

Tāpat Maxima pārstāve atzīmēja, ka veikalu apmeklētāju un personāla drošība ir kompānijas pamatuzdevums, tādēļ tiks ieviestas jaunas iniciatīvas ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Latvijas Ministru kabinets pieņēma lēmumu izsludināt valstī ārkārtējās situācijas režīmu. Tas stājas spēkā šodien, 9. novembrī, un ilgs vismaz līdz 6. decembrim.

Врач в защитном костюме - Sputnik Latvija
Kopš Covid-19 pandēmijas sākuma Latvijā inficējušies vairāk nekā 8000 cilvēku

No 9. novembra uz mēnesi spēkā stāsies vesela virkne jaunu ierobežojumu. Pirmām kārtām, masveida pasākumu (tai skaitā arī privāto pasākumu) aizliegums: kopā atļauts pulcēties tikai 10 cilvēkiem, turklāt ne vairāk kā no divām mājsaimniecībām.

Pilnībā tiek apturēta bāru, naktsklubu, diskotēku, akvaparku, spa salonu un spēļu zāļu, kā arī iekštelpu bērnu laukumu un atrakciju darbība. Sabiedriskās ēdināšanas vietās un restorānos ēdienu atļauts tikai paņemt līdzi. Saglabājas aizliegums sporta nodarbībām iekštelpās, izņemot individuālos treniņus.

Ziņu lente
0