Slimnīcas ir pārpildītas ar Covid-19 pacientiem? Tiks izveidotas 300 papildu gultasvietas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā pieņemts lēmums izveidot 300 papildu gultasvietas pacientiem ar diagnosticētu koronavīrusu.

RĪGA, 6. novembris – Sputnik. Pēc Veselības ministrijas valsts sekretāres, Valsts neatliekamās medicīnas komisijas priekšsēdētājas Dainas Mūrmanes-Umbraško sacītā, Latvijā tika pieņemts lēmumu izveidot papildu 300 gultasvietas slimnīcās Covid-19 pacientu uzņemšanai, vēsta Mixnews.lv.

Šis lēmums tika pieņemts pēc slimnīcu ietilpības novērtējuma.

Mūrmane-Umbraško uzsvēra, ka papildu vietas tiks tostarp tiks izveidotas uz pārprofilēšanas rēķina. Tāpat viņa atzīmēja, ka tā ir slimnīcu darba restrukturizācija bez striktiem ierobežojumiem.

Руки с мобильными телефонами - Sputnik Latvija
Lietotne "Apturi Covid" šķērsojusi Latvijas robežas

Turklāt papildu vietu izveidošanas process palaists vakar, 5. novembrī. Jaunas gultasvietas Covid-19 pacientiem organizēs Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā, P. Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā un lielākajās reģionālajās slimnīcās.

Pie tam Veselības ministrijas valsts sekretāre paziņoja, ka pārmērīgas slodzes sistēmā nav un kardinālāki medicīnas pakalpojumu ierobežošanas pasākumi nebūs nepieciešami.

Iepriekš Latvijas Veselības ministrijas vadītāja Ilze Viņķele pastāstīja, ka izstāžu zāli Ķīpsalā varēs izmantot kā koronavīrusa hospitāli. Šāda veida palīdzību nepieciešamības gadījumā piedāvāja "BT1" valdes priekšsēdētājs un zāles īpašnieks Viesturs Tīle.

Viņķele paziņoja, ka nepieciešamais aprīkojums ir un glabājas noliktavā – tātad šādas ieceres īstenošanai Rīga ir gatava.

Saskaņā ar Latvijas Slimību profilakses un kontroles centra datiem, aizritējušajā diennaktī ir veikti 7018 koronavīrusa testi un atklāti 357 jauni inficēšanās gadījumi.

Septiņi cilvēki ar Covid-19 diagnozi nomira. Viens no mirušiem bija vecuma grupā no 45 līdz 50 gadiem, pieci — vecuma grupā no 80 līdz 95 gadiem un vēl viens — vecuma grupā no 65 līdz 70 gadiem.

 

 

Ziņu lente
0