Politika

"Krievu jautājums" izsīcis, nav interesanti: kur radusies rīdzinieku vienaldzība pret domi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vēlētāji Latvijā neinteresējas ne par vēlēšanām, ne politiķu darbu, ja nav skaļu skandālu, vismaz "iemīļotajā" nacionālajā jautājumā.

RĪGA, 3. novembris – Sputnik. "Kantar TNS" veiktā pētījuma rezultāti liecina, ka 64% aptaujāto iedzīvotāju neinteresējas par Rīgas domes darbu, 30% respondenti atzina, ka daļēji seko domes darbam. No 4% aptaujāto, ko galvaspilsētas pašvaldības darbība interesē, vairāk nekā trešā daļa - 39% - novērtēja to pozitīvi.

Šie rezultāti nepārsteidz, sarunā ar Sputnik Latvija konstatēja politologs Kristians Rozenvalds.

Олег Буров, лидер списка от партии Честь служить Риге на выборах в Рижскую думу - Sputnik Latvija
Atriebības kāre ir slikta īpašība: Burovs pažēloja Rīgas vicemēru

"Iepriekš vēlēšanās Rīgā piedalījās politiskie spēki, ko atbalstīja elektorāts. Pēdējā balsojumā ne "Saskaņa", ne nacionālisti nebija aktīvi. Skaidrs, ka aktuālu politisko jautājumu, tā paša nacionālā jautājuma trūkuma apstākļos vēlētāji par vēlēšanām neinteresējas," atzīmēja Rozenvalds.

Pēc politologa vārdiem, tas ir slikts signāls.

"Tas nesniedz politiķiem motivāciju strādāt tālāk. Ja tu dari labu darbu, taču tas nevienu neinteresē, zūd jēga turpināt darbu. Pie tam problēma slēpjas nevis pašos politiķos, bet vēlētājos. Cilvēki seko tikai skandāliem un zaudē interesi, tiklīdz runa ir par konkrētiem darbiem. Mūs neinteresē, kā patiešām padarīt labāku savu pagalmu, taču mēs aktīvi iesaistāmies procesā, ja kāds atstāj auto nepareizā vietā vai ar kādu lamājas," paskaidroja Rozenvalds.

Jaunā sasaukuma Rīgas domes pirmā sēde notika pirms mēneša, 2. oktobrī. Ar vērā ņemamu balsu vairākumu Rīgas mēra postenī tika ievēlēts bloka "Attīstībai/Par!" un "Progresīvie" pārstāvis Mārtiņš Staķis.

Розенвалдс объяснил, почему рижанам не интересна новая дума
Ziņu lente
0