Bērni Daugavpilī salst "tālmācību" nodarbībās

© pixabay / ArcaionРадиатор отопления
Радиатор отопления - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Skolēni, veselām dienām uzturoties mājās, spiesti mācīties nekomfortablos un veselībai kaitīgos apstākļos.

RĪGA, 3. novembris — Sputnik. Vecāko klašu skolēnu pagaidu pāreja pie attālinātajām mācībām ir radījusi grūtības Daugavpilī – dzīvokļos ir pārlieku auksti, stāsta "Naša gazeta".

Aizvadītajā nedēļā valdība nolēma pagarināt līdz 15. novembrim attālinātās mācības 7.-12. klašu skolēniem, pie tam prasība attiecas arī uz interešu izglītību.

Радиатор отопления - Sputnik Latvija
Apkures cenas atšķiras divas reizes: kur Latvijā maksās visvairāk un vismazāk

Tomēr pēdējā laikā Daugavpilī pieturas mitrs un rudenīgs laiks, gaisa temperatūra dienā svārstās no +7 līdz +12 grādiem. Tāpēc daudzās mājās, kur siltummezgli noregulēti tā, lai apkure ieslēgtos pie +8 grādu temperatūras, ir ļoti auksts un mitrs. Skolēni, kuri caurām dienām uzturas mājās, spiesti mācīties nekomfortablos un veselībai kaitīgos apstākļos.

Pēdējās dienās Daugavpils Izglītības pārvaldē un Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmumā vērsies liels skaits vecāku, kuri lūdz nodrošināt apkuri dzīvokļos. Tomēr lēmumu par siltummezglu iestatījumiem un temperatūras parametriem pieņem nevis uzņēmums, bet gan iedzīvotāji kopsapulcēs. Pie tam daudzi māju vecākie nevēlas izpildīt kaimiņu vēlmes un atsakās organizēt kopsapulces.

Vecāki aicina visus Daugavpils māju vecākos izprast viņu stāvokli, aptaujāt kaimiņus, nepieciešamības gadījumā organizēt iedzīvotāju kopsapulces un mainīt siltummezglu iestatījumus.

Atzīmēsim, ka šajā apkures sezonā tarifi Daugavpilī samazinājušies par 14,1%.

Ziņu lente
0