Urbanovičs: ar likumu nevar atrisināt viendzimuma savienību reģistrācijas problēmu

© Sputnik / Sergey MelkonovЛидер партии "Согласие" Янис Урбанович
Лидер партии Согласие Янис Урбанович - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Problēma Latvijas sabiedrībā pastāv, un to nāksies risināt, taču tam būs jārod konsenss – ar likumu vien būs par maz, paziņoja "Saskaņas" priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

RĪGA, 31. oktobris – Sputnik. Latvijas Saeima noraidīja tautas iniciatīvu par viendzimuma partneru attiecību reģistrāciju, kuru parakstīja vairāk nekā 10 tūkstoši valsts pilsoņu.

Saeima nesteidz pieņemt minēto iniciatīvu, jo Latvijai tas ir kaut kas jauns, un ir nepieciešama skrupuloza sabiedriskā analīze, paskaidroja Sputnik Latvija partijas "Saskaņa" priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

Визит Папы римского Франциска в Ригу - Sputnik Latvija
Romas pāvests atbalstīja viendzimuma pāru civilās savienības

"Es neuzskatu, ka lēna šo Eiropas iniciatīvu apspriešana kaitē Latvijas demokrātijai. Parlaments rīkojās pienācīgi, pieņēma šo pieteikumu, aktīvi apsprieda. Tieši laikā atnāca arī Vatikāna iniciatīva par šo tematu. Tas nozīmē, ka ne tikai Latvijā pastāv šī problēma," prāto Urbanovičs.

Pēc politiķa domām, norādītā iniciatīva skar drīzāk mantiskās attiecības, nevis ideoloģiju.

"Pareizāk panākt zināmu konsensu sabiedrībā, jo ar likumu vien šo problēmu nevar atrisināt. Daļa sabiedrības vēlas iegūt tiesības problēmas risināšanai, kura viņus uztrauc vairāk, nekā citas problēmas… Pie tam tradicionālisti raizējas nebūt ne mazāk," atzīmēja Urbanovičs.

"Šo pretējo pozīciju piekritēji ir jānomierina un jāizlemj, ka, ja jau cilvēki ir izvēlējušies dzīves ceļu viendzimuma savienībās, ir jāpalīdz viņiem rast juridisku statusu šādam stāvoklim. No citas puses skatoties, nelokāmas tradīcijas arī ir jāciena. Tādēļ steidzīgums šī jautājuma risināšanā neko nedos," uzsvēra politiķis.

Viņš piebilda, ka Rietumos viendzimuma partnerību problēma vēl nekur nav atrisināta. "Sabiedrība sastāv no dažādiem cilvēkiem, kuri nepieņem kāda uzspiestu dzīves formulu. Risināt šo jautājumu ir labāk, nekā aizliegt," nobeigumā sacīja Urbanovičs.

Noraidītās iniciatīvas aizstāvji deputātu vidū jau paziņojuši, ka jau jauna petīcija ir savākusi vairāk nekā 10 tūkstoši parakstu, kura aicina aizsargāt visas Latvijas ģimenes – ieskaitot viendzimuma cilvēku partnerattiecības.

Урбанович: проблему регистрации однополых союзов законом не решить
Ziņu lente
0