Otrais Covid-19 vilnis: cik Latvijas iedzīvotāju plāno ierobežot sociālos kontaktus

© Pixabay / quinntheislanderМужчина с сотовым телефоном
Мужчина с сотовым телефоном - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neraugoties uz ātro jaunā koronavīrusa saslimstības pieaugumu, ievērojama daļa Latvijas iedzīvotāju neplāno sekot epidemiologu ieteikumam.

RĪGA, 23. oktobris – Sputnik. Šonedēļ jaunā koronavīrusa inficēšanās gadījumu pieaugums diennakts laikā vairākas reizes uzstādījis jaunus rekordus, savukārt varasiestādes ieviesa virkni ierobežojumu, lai iesaldētu infekcijas izplatību.

Epidemiologi iesaka ierobežot sociālos kontaktus, paliekot sava "sociālā burbuļa" robežās – mijiedarbība ar ģimeni un cilvēkiem, ar kuriem jūs komunicējat regulāri, piemēram, darbā.

Kā liecina Kantar TNS aptauja, vairums Latvijas iedzīvotāju ir gatavi seko šim ieteikumam. Rezultātus publicē Skaties.lv.

Экспресс-тестирование на COVID-19 - Sputnik Latvija
"Ar apbedīšanas biroja izziņu": sociālos tīklus šokē jaunie Covid-19 testēšanas noteikumi

Vairāk nekā puse respondentu (55%) vecumā no 18 līdz 60 gadiem atzina, ka sakarā ar koronavīrusa saslimstības pieaugumu plāno ierobežot savus kontaktus, izņemot ikdienišķos.

Neplāno to darīt četri no desmit aptaujātajiem (39%).

Vēl 6% respondentu nesniedza konkrētu atbildi uz šo jautājumu.

Iepriekš Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) pasūrojās, ka tam nepietiekot resursu, lai tiktu galā ar pieaugušo darba apjomu, tai skaitā inficēšanās ķēžu un ar Covid-19 inficēto kontaktpersonu noteikšanā. Valsts piešķīra papildu finansējumu, lai atvērtu SPKC jaunu nodaļu.

Kā atzīmēja Ilze Viņķele, situācija kļūs kritiska, ja būs vairāk nekā 20% gadījumu, kurus nebūs iespējams izsekot.

Ziņu lente
0