Policijas funkcijām ir jābūt apmaksātām: veikali nevēlas uzraudzīt sejas masku režīmu

CC BY 2.0 / Nickolay Romensky / Покупатель в маске в магазине
Покупатель в маске в магазине - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts vēlas pārlikt uz veikalu pleciem daļu policijas funkciju, taču negrasās piešķirt šiem mērķiem finansējumu, ņemot vērā to, ka sejas masku režīma kontrole tirdzniecības vietām prasa papildu izmaksas un var izraisīt konfliktus ar apmeklētājiem.

RĪGA, 22. oktobris – Sputnik. Sejas masku režīma ievērošanas uzraudzība ir jāuzliek pašvaldības policijai, nevis pašiem veikaliem, uzskata Latvijas Tirgotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Henriks Danusēvičs. Par to viņš pastāstīja kanālam TV3.

"Ja valsts nodod kaut kādu daļu no policijas funkcijām tirgotājiem, tad ir jābūt līdzfinansējumam sakarā ar valsts iekārtas likumu.

Otrkārt, tas prasa milzu darbu, jo tad pie katra veikala vajag algot papildu apsargu. Ja lielajos tirdzniecības centros ir iespējams, bet ne pie katras iespējas, tad mazajos tas ir pilnīgi neiespējami," paziņoja Danusēvičs.

Митинг протеста у здания кабинета министров Латвии против решения правительства ограничить групповые тренировки в закрытых помещениях - Sputnik Latvija
Latvijā ieviesīs naudas sodus par masku nelietošanu: apmēru policija noteiks uz vietas

Asociācijas vadītājs atzīmēja, ka lielos tirdzniecības centros maskas valkā gandrīz visi apmeklētāji, savukārt mazos veikalos var rasties konflikti, jo ir cilvēki, kuri savu neapmierinātību par pasauli izgāž uz veikala personālu.

Iepriekš Danusēvičs izkritizēja to, kā Ministru kabinets pieņēma lēmumu par jauniem ierobežojumiem Covid-19 dēļ: lai gan nozare ievēro visas prasības, ar tās pārstāvjiem ministri nepakonsultējās. Turklāt Danusēvičs uzskata, ka lielos veikalos, kur ir iespējams nodrošināt pietiekamu distanci, nevajag piespiest vilkt maskas.

Ziņu lente
0