Latvija atļāva ārzemniekiem ar Covid-19 izbraukt uz dzimteni

CC BY-SA 2.0 / sbamueller / Граница Латвийской республики
Граница Латвийской республики - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turpmāk cilvēki ar koronavīrusa infekciju varēs pamest noteikto uzturēšanās vietu Latvijā un aizbraukt uz dzimteni ar privāto vai speciālo transportu.

RĪGA, 21. oktobris – Sputnik. Latvija kopš šodienas atļauj ārzemniekiem ar apstiprinātu Covid-19 diagnozi izbraukt no valsts. To paredz spēkā stājušies grozījumi noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem koronavīrusa infekcijas izplatības ierobežošanai, vēsta LSM.

Turpmāk cilvēki ar koronavīrusa infekciju varēs pamest noteikto uzturēšanās vietu Latvijā, lai ar privātu automašīnu vai specializētu transportlīdzekli atgrieztos savā valstī.

Veselības ministrija paskaidroja, ka tas attiecas, piemēram, uz sporta komandas dalībnieku, kuram diagnosticēts Covid-19 – viņš drīkst nekavējoties atgriezties savā valstī.

Pēc Veselības ministrijas domām, šāda kārtība nepakļauj inficēšanās riskam citas personas.

Экспресс-тестирование на COVID-19 - Sputnik Latvija
Iztaisīs divās dienās ar nosūtījumu: Latvijā maina Covid-19 testēšanas kārtību

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka oktobra sākumā Latvijas Ministru kabinets apstiprināja normatīvo aktu grozījumus, kuri regulē informācijas uzskaites sistēmas darbību par Latvijā iebraucošajiem cilvēkiem ar mērķi ierobežot koronavīrusa izplatību.

Kopš 12. oktobra visiem, kas ieceļo Latvijā, ir jāapstiprina, ka, uzturoties valstī, viņi apņemas ievērot noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus. Anketa ir jāaizpilda portālā covidpass.lv ne ātrāk kā divas dienas pirms ierašanās Latvijā. Persona, kuras ir aizpildījusi anketu, saņem speciālu QR kodu. Anketā ir jānorāda personas dati, kontakttālrunis, ierašanās Latvijā datums un laiks, jānorāda vizītes mērķis (darbs, tranzīts), valstis, kurās cilvēks ir bijis pēdējo divu nedēļu laikā.

Šī pati elektroniskā sistēma tiks izmantota personu pārvietošanās izsekošanai, kuriem ir noteikta mājas karantīna vai pašizolācija. Policija ieguvusi tiesības apturēt privātos transportlīdzekļus ar mērķi pārbaudīt, vai tajos neatrodas cilvēks, kurš nav sniedzis informāciju par sevi elektroniskajā sistēmā, lai gan viņam bija pienākums to izdarīt.

Ziņu lente
0