Galvenais infekcionists: Covid-19 uzliesmojumi turpināsies, kamēr robežas ir vaļā

CC BY 2.0 / Kārlis Dambrāns / RigaТуристы в Риге
Туристы в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jāpanāk, lai iedzīvotāji pēc iespējas ievērotu visus koronavīrusa izplatības ierobežošanai ieviestos pasākumus, citādi var sākties katastrofa, uzskata Uga Dumpis.

RĪGA, 20. oktobris — Sputnik. Veselības ministrijas galvenais speciālists infekcijas slimību jautājumos Uga Dumpis uzskata, ka valdībai ir jāpieprasa visu koronavīrusa izplatības ierobežošanai ieviesto pasākumu ievērošana, vēsta jauns.lv.

Speciālists norādīja, ka daudzi neuztver nopietni nelielos patlaban noteiktos ierobežojumus, ko pieprasa situācija. Kā piemēru viņš minēja tādas valstis, kā Čehija, Ungārija un Gruzija, kas, pēc Dumpja viedokļa, nonākušas katastrofālā situācijā, lai arī sākotnēji tika uzskatītas par paraugvalstīm.

Статуя медикам у Художественного музея в Риге - Sputnik Latvija
Cipule: mediķi ir noguruši un gaida atbalstu

Tāpat viņš atzīmēja, ka Igaunijā, Norvēģijā, Singapūrā un Dienvidkorejā izdevies stabilizēt stāvokli.

Tātad receptes, pēc eksperta domām, ir zināmas, pats galvenais esot sadarbība.

Noteikumi ir paredzēti visiem, un tie ieviesti ar mērķi maksimāli saglabāt ierasto dzīves veidu. Piemēram, ierobežojumi sporta nodarbībām nav ieviesti tāpēc, ka kāds vēlētos iedzīt postā sportu valstī, bet gan tāpēc, lai treniņus būs iespējams atsākt pēc iespējas ātrāk.

Tāpat galvenais infekcionists aicināja cilvēkus domāt par drošību patstāvīgi, nerīkot jauniešu ballītes, ievērot distance, nēsāt individuālās aizsardzības līdzekļus. Dumpis uzsvēra, ka tieši cilvēku neapzinība izraisījusi Covid-19 lielos uzliesmojumus valstī. Pēc viņa domām, atvērto robežu dēļ ar daudzām valstīm uzliesmojumi turpinās, tomēr tie vairs nebūs tik būtiski, ja visi ievēros drošības pasākumus.

 

Ziņu lente
0