Kas atbildēs par Norvinda izsūtīšanu? Deputāts Kabanovs vērsies pie iekšlietu ministra

© Sputnik / Sergey MelkonovНиколай Кабанов
Николай Кабанов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Gaidām atbildi pēc būtības": deputātiem no "Saskaņas" najv saprotams, kādus apsvērumus ņēmis vērā Latvijas iekšlietu ministrs, dodams rīkojumu par KF pilsoņa Vladimira Norvinda deportāciju.

RĪGA, 18. oktobris – Sputnik. Pieci Saeimas deputāti no "Saskaņas" frakcijas nosūtījuši vēstuli valsts iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam ar jautājumiem par 75 gadus vecā Krievijas pilsoņa, Kara pensionāru biedrības bijušā vadītāja Vladimira Norvinda deportāciju.

Vēstules autori vēlas saņem atbildi pēc būtības, sarunā ar Sputnik Latvija pastāstīja viens no vēstules autoriem, deputāts Nikolajs Kabanovs.

"Mēs patiešām nesaprotam, kādus apsvērumus ņēmis vērā ministrs, izdodot tādu rīkojumu. Mēs uzdevām jautājumu: ar kādiem resoriem viņš konsultējies, jo skarta Krievijas un Latvijas starptautiskā vienošanās. Tāpat mēs interesējamies, kā tika ņemti vērā medicīniskie normatīvi sakarā ar koronavīrusa epidēmiju," akcentēja Kabanovs.

"Mēs painteresējāmies, kādas tiesiskās darbības veikusi IeM pirms izraidīšanas – vai pret Norvindu bija ierosinātas lietas. Tāpat interesi rada paša ministra Ģirģena gatavība nest administratīvo un materiālo atbildību gadījumā, ja Norvinds uzvarēs tiesā pret IeM," teica Kabanovs.

Politiķis ir pārliecināts, ka par IeM operācijas pret Norvindu patiesajiem iemesliem atliek tikai minēt.

Министр внутренних дел Латвии Сандис Гиргенс - Sputnik Latvija
"Saskaņas" deputāti uzdeva jautājumus IeM vadītājam par Norvinda deportēšanu

"Man ir aizdomas, ka ministrs uzskatījis par nepieņemamu Norvinda vadītās Kara pensionāru biedrības darbību. Pret veterānu organizāciju tika ierosināta lieta formalu iemeslu dēļ, tomēr biedrība nebija slēgta oficiāli – tiesas process turpinās. Norvinds organizēja publiskus pasākumus. Acīmredzot, IeM to pārbaudījusi un saskatījusi pietiekamus iemeslus KF pilsoņa izraidīšanai," secināja Kabanovs.

Iepriekš V.Norvinds informēja Sputnik, ka 8. oktobrī saņēmis IeM lēmumu par uzturēšanās atļaujas anulēšanu un aizliegumu uzturēties valsts teritorijā. Nākamajā dienā policija nogādāja Norvindu centrā "Mucenieki", kur viņam sākās infarkts. Krievijas pilsonis Latvijas Robežsardzes pārstāvju apsardzē nonāca Stradiņa slimnīcā, no turienes viņu nogādāja caurlaides punktā "Burački".

Krievijas vēstniecība protestēja sakarā ar Norvinda izraidīšanu. Krievijas Ārlietu ministrija uzsvēra, ka izrēķināšanās ar slimu sirmgalvi Rīgā pārkāpj visas pieņemtās morāli ētiskās un humānās normas.

Кто ответит за высылку Норвинда? Кабанов обратился к главе МВД Латвии
Ziņu lente
0