Politika

Paldies prezidentam: krievvalodīgie politiķi izsmej Levitu

© Sputnik / Sergey MelkonovПрезидент Латвии Эгилс Левитс
Президент Латвии Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prezidents palūdz latviešu jauniesus ierakstīt video par dzimtās valodas nozīmi, tomēr zibakcijai pievienojušies arī krievu politiķi – savā stilā.

RĪGA, 17. oktobris — Sputnik. Latvijas krievvalodīgie politiķi ņēmuši pie sirds prezidenta Egila Levita aicinājumu jauniešiem sargāt dzimto valodu un nākuši klajā ar zibakciju #спасибогосподинпрезидент.

Iepriekš Levits aicināja jauniešus kļūt par latviešu valodas sargiem, jo bez tās nevar pastāvēt Latvijas valsts, domāt un runāt latviski, parūpēties, lai valodu nepiesārņotu aizguvumi.

Levits aicināja jauniešus Latvijā un visā pasaulē ierakstīt īsu video un pastāstīt, kāpēc katram tuva un mīļa ir dzimtā valoda, un publicēt to.

Uz prezidenta aicinājumu pirmais atsaucās Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš – viņš ierakstīja video par dzimtās valodas nozīmi. Krievu valodā.

"Latvija ir daudznacionāla valsts! Latvijas jaunieši runā dažādās dzimtajās valodās. Latviski, krieviski, lietuviski, poliski, ukrainiski, igauniski un citās valodās.

Paskaidrosim prezidenta kungam, kāpēc mūsu dzimtā valoda ir svarīga! Pievienojies!" Elksniņš aicināja savā lapā Facebook.

Video ar tēmturiem #спасибогосподинпрезидент un #paldiesprezidentakungs sociālajos tīklos publicēja arī Rīgas domes deputāts Andris Morozovs.

Zibakcijai pievienojās arī Jūrmalas domes deputāte Elizabete Krivcova.

"Dzimtā valoda ir mūsu sirds valoda. Es no visas sirds mīlu savu dzimteni Latviju un pateicos jums, prezidenta kungs, par to, ka jūs to saprotat, par to, ka atbalstāt katra Latvijas iedzīvotāja dzimto valodu," Krivcova teica savā ierakstā.

Jau agrāk prezidents aicināja stiprināt latviešu valodu valstī. Piemēram, tiekoties ar Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociācijas valdi, viņš nosauca par absurdu situāciju, kurā valsts valodas lietojums ģimenē valstī sastāda tikai 60%. Pie tam 40% Latvijas iedzīvotāju pieder pie mazākumtautībām.

Ziņu lente
0