Veselības ministrija man nav noteicējs: Gobzems paskaidroja, kāpēc nevalkā masku

© Sergey MelkonovМитинг на Эспланаде, организованный депутатом Сейма Алдисом Гобземсом
Митинг на Эспланаде, организованный депутатом Сейма Алдисом Гобземсом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nedz maska, nedz skafandrs neglābs cilvēku no Covid-19, ja viņam ir slikta imunitāte: Saeimas deputāts Aldis Gobzems ir sašutis par Latvijas Veselības ministrijas prasību.

RĪGA, 16. oktobris – Sputnik. Saeimas deputāts Aldis Gobzems iepriekš vērsās pie Latvijas veselības ministres Ilzes Viņķeles ar aicinājumu atkāpties no amata Covid-19 pandēmijas fonā. Facebook viņš nodemonstrēja, ka atrodas veikalā bez sejas maskas.

Gobzems paskaidroja Sputnik Latvija, ka sejas aizsargmaskas viņš uzskata par bezjēdzīgām – jautājums ir par imunitāti.

"Ja cilvēks grib valkāt masku – lai valkā. Es, piemēram, ticu, ka nesaslimšu, jo man ir laba imunitāte, un neticu, ka maska man palīdzēs nesaslimt. Nedz maska, nedz skafandrs nepalīdzēs pie sliktas imunitātes. Ja būs imunitāte – viss būs kārtībā," sacīja Gobzems.

Deputāts uzskata, ka Latvijas veselības aprūpē valda haoss, savukārt notiekošajam trūkst veselā saprāta.

"Dzert drīkst, dejot nedrīkst, uz zāli iet nedrīkst, dzert drīkst. Tas ir smieklīgi… Visu vasaru veselības ministrija lielījās ar labiem rādītājiem, bet tagad kļuva skaidrs, ka nekas nav izdarīts. Skandināvijā visu vasaru gatavojās rudenim, un tagad viņiem viss ir kārtībā, un bērni var normāli apmeklēt skolu. Latvijā Veselības ministrija pieņem haotiskus lēmumu, kuri ne pie kā nenoved, un cilvēki to saprot," uzsvēra Gobzems.

Митинг на Эспланаде, организованный депутатом Сейма Алдисом Гобземсом - Sputnik Latvija
"Aizej pa labam, citādi padzīs": Gobzems aicina Viņķeli atkāpties no ministres amata

Bija laiks, kad pastāvēja dažādi ierobežojumi, atgādināja politiķis.

"Ebrejiem nedrīkstēja iet pa trotuāru, cilvēkus uz Sibīriju sūtīja, radio "Svoboda" nedrīkstēja klausīties – šādu piemēru ir ļoti daudz. Es nevēlos dzīvot šādi. Es uzskatu sevi par brīvu cilvēku un zinu, kā man rīkoties. Viņķele, kurai izglītība ir sliktāka par manējo un pieredzes ir mazāk, nekā man, nevar man aizrādīt par manu veselību. Tā ir mana atbildība," paziņoja politiķis.

Pēc Gobzema domām, ja cilvēks domā, ka maska viņam palīdzēs, lai valkā, taču nevajag nevienam neko uzspiest. Deputāts uzskata, ka cilvēki nesaslims, ja biežāk atradīsies dabā, nodarbosies ar sportu un būs labā garastāvoklī.

"Vēl viena lieta. Ko darīt pensionāram, ja viņam nav naudas, lai nopirktu normālu ēdienu, bet tagad viņam obligāti ir jāpērk masa? Ar ko šalle ir sliktāka? Aptiekā man neviens nedeva garantijas, ka es nesaslimšu ar Covid-19, ja staigāšu maskā. Kāpēc man ir jāpērk manta, kura nesniedz nekādas garantijas?" prāto Gobzems.

Deputāts paziņoja, ka nevalkās masku, un solīja pārsūdzēt tieša potenciālo sodu par tās trūkumu.

"Lai izraksta sodu. Es tiesāšos. Es aiziešu līdz Satversmes tiesai, un paskatīsimies, kurš uzvarēs," piebilda politiķis.

Covid-19 saslimstības pieauguma fonā Latvijas iedzīvotājiem lika no 7. oktobra lietot sejas aizsargmaskas sabiedriskajā transportā, savukārt no 14. oktobra tās ir jālieto tirdzniecības vietās, kultūras un reliģijas iestādēs, stacijās, pasta nodaļās un citās cilvēku pulcēšanās vietās.

"Верю, что не заболею COVID": Гобземс объяснил, почему не носит маску
Ziņu lente
0