Politika

Deputāts: Latvijā svarīgā amatā ieceļ kretīnu, ja nevar iecelt savu cilvēku

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāts Didzis Šmits paziņoja par zemu politiskās elites līmeni Latvijā un izteica savu viedokli, kāpēc tas tā notiek.

RĪGA, 16. oktobris – Sputnik. Latvijā kretīni kļuvuši par politisko eliti, iemesls ir sistēmā, kad svarīgā amatā ieceļ vislielāko kretīnu, ja nevar iecelt savējo, paziņoja radio Baltkom intervijā neatkarīgais Saeimas deputāts Didzis Šmits.

"Bija tāda "Jūrmalgeita", un tur skanēja viena svarīga frāze, kuru es iegaumēju. Andris Šķēle (bijušais Latvijas premjerministrs – red.) kādam pateica: "Kad mēs nevaram iecelt amatā savējo, mēs ieceļam vislielāko kretīnu." Un tā te arī notika, politiķi lika cilvēkus pēc vislielākā kretīna principa. Un kas notiek, kad tu rosini šo politiku ilgi? Vienā dienā kretīni kļūst par eliti. Tas jau ir stils," sacīja Šmits.

Митинг на Эспланаде, организованный депутатом Сейма Алдисом Гобземсом - Sputnik Latvija
"Aizej pa labam, citādi padzīs": Gobzems aicina Viņķeli atkāpties no ministres amata

Viņaprāt, politiskajai sistēmai Latvijā ir nepieciešami spēcīgi un harizmātiski līderi, un tās partijas, kuras nākamajās vēlēšanās iekļaus sarakstos "personības un neatkarīgus cilvēkus", būs uzvarētājos.

Šmits piebilda, ka par to, neskaitot pārējo, liecina neatkarīgo deputātu skaits pašreizējā Saeimā.

"Līdz šai dienai parlamentā nekad nav bijis tik daudz neatkarīgo deputātu. Šis skaitlis vēl nav apstājies, es zinu, ka tas palielināsies. Tas ir mazs, bet indikators tam, kas notiek," sacīja Šmits.

Tāpat intervijā viņš paziņoja, ka, salīdzinājumā ar 90. gadiem dzīves kvalitāte Latvijā ir uzlabojusies, bet ja salīdzina ar tuvākajiem kaimiņiem-konkurentiem – Lietuvu un Igauniju, – tad Latvija atrodas tālu aizmugurē.

Viņš norādīja, ka ekonomisko neveiksmju iemesls slēpjas arī partiju sistēmā.

Ziņu lente
0