"Izlīda" no slepenas laboratorijas? Latvijas iedzīvotāji pastāstīja, ko domā par Covid-19

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasЛетучая мышь
Летучая мышь - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aptaujas rezultāti liecina, ka katrs otrais Latvijas iedzīvotājs uzskata, ka koronavīruss ir cilvēku roku darbs – tātad Covid-19 tika mākslīgi radīts laboratorijā.

RĪGA, 16. oktobris – Sputnik. Ko Latvijas iedzīvotāji domā par koronavīrusa izcelsmi, kurš sākās Ķīnā un dažu mēnešu laikā pārņēma visu pasauli? Saskaņā ar sabiedriskā viedokļa pētījumu aģentūras SKDS veikto aptauju, puse Latvijas iedzīvotāju sliecas domāt, ka vīrusam ir mākslīga izcelsme, vēsta Rus.tvnet.lv.

Katrs otrais aptaujātais Latvijas iedzīvotājs uzskata, ka Covid-19 tika mākslīgi radīts laboratorijā. Vairums šīs versijas piekritēju ir cilvēki vecumā no 55 līdz 63 gadiem ar zemāku izglītības līmeni, norāda SKDS. Tiesa, 44% aptaujāto ar augstāko izglītību arī atbalsta šo versiju.

​Turklāt laboratoriskajā koronavīrusa izcelsmē biežāk tic strādnieki, pašnodarbinātie un mājsaimnieces, kā arī Latgales un Zemgales iedzīvotāji.

Rīgas iedzīvotāji, studenti un cilvēki vecumā no 18 līdz 24 gadiem lielākoties uzskata, ka Covid-19 cilvēcei pasniegusi daba. Tātad vīruss tika nodots cilvēkam no dzīvnieka. Dabiskās vīrusa izcelsmes piekritēju skaits Latvijā ir 50%.

Врач в защитном костюме - Sputnik Latvija
Pašvaldības vēlas saņemt vairāk informācijas par Covid-19 slimniekiem

No visiem aptaujātajiem tikai 6% neatbalstīja nevienu no piedāvātajām Covid-19 izcelsmes versijām, savukārt 14% bija grūti atbildēt uz šo jautājumu.

2019. gada decembra beigās Ķīnas varasiestādes paziņoja par nezināmas izcelsmes pneimonijas uzliesmojumu Uhaņas pilsētā. Pirmajiem saslimušajiem bija sakars ar jūras velšu tirgu. Eksperti provizoriski noteica, ka par saslimšanas ierosinātāju kļuva jauna tipa koronavīruss – 2019-nCoV.

Pēcāk zinātnieki paziņoja, ka inficēšanās pirmavots ir sikspārņi. Pēc tam ar "starpdzīvnieku" Covid-19 tika nodots cilvēkiem. Savukārt tirgus Uhaņā kļuva par vīrusa masveida izplatības vietu.

Ziņu lente
0