Valsts policija ķersies klāt svarīgākām lietām: jaunais priekšnieks paziņoja savus plānus

© Valsts policijaПолицейский автомобиль
Полицейский автомобиль - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par jauno Valsts policijas vadītāju ieceltais Armands Ruks uzskata, ka viņa pārziņā nonākušajai iestādei ir jāatstāj daļa savu līdzšinējo funkciju un jāķeras klāt svarīgākām lietām.

RĪGA, 15. oktobris – Sputnik. Otrdien, 13. oktobrī, valdība apstiprināja Valsts policijas priekšnieka amatā Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieku Armandu Ruku.

Trešdien, 14. oktobrī, Ruks uzstājās Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas apkarošanas komisijas sēdē, kurā pastāstīja par savu viņam uzticētās iestādes nākotnes redzējumu, vēsta Mixnews.lv.

Ruks paziņoja, ka Valsts policija varētu deleģēt daļu savu funkciju privātām kompānijām un pašvaldības policijai.

Государственная полиция Латвии - Sputnik Latvija
Valdība apstiprināja Ruku Valsts policijas priekšnieka amatā

Piemēram, privātās rokās varētu nodot speciālo objektu apsardzi, piemēram, vēstniecības. Ruks atzīmēja, ka šāda sistēma darbojas Zviedrijā.

Turklāt pārkāpumu noformēšanas funkcija var tikt nodota pašvaldības policijas rokās. Pašlaik pašvaldības policija tikai konstatē pašu pārkāpuma faktu, savukārt turpmāko darbību veikšanai tiek izsaukta Valsts policija.

Pēc Ruka domām, ja Valsts policija deleģēs šīs funkcijas, tas atbrīvos kadrus, kuri spēs nodarboties ar svarīgākām lietām.

Atgādināsim, ka Ruka kandidatūru izvirzīja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens. Viņš atzīmēja, ka sagaida no Ruka darbības Valsts policijas modernizāciju, personāla atlases uzlabošanu un iekšējo risku samazināšanu, ieskaitot korupcijas risku. Tāpat Ģirģens sagaida, ka jaunais Valsts policijas priekšnieks strādās pie tā, lai uzlabotu Valsts policijas darbinieku atalgojumu.

Arī premjerministrs Krišjānis Kariņš ir gandarīts ar piedāvāto kandidatūru.

Ziņu lente
0