Krievijas vēstniecība Latvijā nosodīja militārā pensionāra deportāciju

© Sputnik / Sergey MelkonovПредседатель Общереспубликанского общества ветеранов Владимир Норвинд
Председатель Общереспубликанского общества ветеранов Владимир Норвинд - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība Latvijā asi protestēja pret pēkšņo lēmumu par Krievijas pilsoņa, militārā pensionāra, bijušā Latvijas veterānu biedrības padomes priekšsēdētāja Vladimira Norvinda deportāciju.

RĪGA, 11. oktobris – Sputnik. Krievijas vēstniecība Latvijā izteica protestu sakarā ar Latvijas kara pensionāru biedrības bijušā padomes priekšsēdētāja Vladimira Norvinda deportāciju, teikts diplomātiskās misijas paziņojumā, vēsta RIA Novosti.

Saskaņā ar Latvijas IeM lēmumu piektdien V.Norvindu tika lemts izsūtīt uz Krieviju. Deportācijas procesa laikā strauji pasliktinājās viņa pašsajūta, sirmgalvi nogādāja slimnīcā, bet pēc tam pie Krievijas robežas nodeva KF robežsargiem.

"Protestējam sakarā ar Krievijas pilsoņa, militārā pensionāra, bijušā Latvijas veterānu biedrības padomes priekšsēdētāja Vladimira Norvinda pēkšņo deportāciju. Pārkāpjot visas iedomājamās ētikas normas un veselo saprātu, cienījama vecuma cilvēks ar nopietnām hroniskām slimībām, neskatoties uz veselības stāvokļa straujo pasliktināšanos deportācijas procedūras laikā, tika izraidīts no Latvijas," vēstniecība stāsta savā lapā Facebook.

Diplomāti atzīmēja, ka, pretēji vispārpieņemtajai konsulārajai praksei, Latvijas varasiestādes vēl joprojām nav informējušas vēstniecību par saviem nodomiem un darbībām pret Krievijas pilsoni, kā arī par šo soļu motīviem.

"Neapšaubāmi, šim kliedzošajam incidentam būs negatīvas sekas Krievijas un Latvijas attiecību kontekstā," brīdināja diplomāti.

Vladimirs Norvinds ir Krievijas pilsonis. Viņš vadīja Militāro pensionāru biedrību, kas apvienoja latvijas teritorijā dzīvojošos bijušos padomju karavīrus, kuri saņēma pensijas no Krievijas. Saskaņā ar tiesas lēmumu, pirms dažiem gadiem biedrība tika likvidēta. Norvinds dzīvoja Latvijā, nodarbojās ar sabiedrisko darbību un publicistiku.

Ziņu lente
0