Skolotāji aizvien biežāk slimo ar Covid-19

© Sputnik / Денис Абрамов / Pāriet pie mediju bankasТестирование на антитела к коронавирусу
Тестирование на антитела к коронавирусу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Infektoloģijas centrā nonākušie pedagogi uzskata, ka par viņu slimību vainojami negodprātīgie skolēnu vecāki.

RĪGA, 10. oktobris — Sputnik. Stacionāros aizvien biežāk nokļūst ar Covid-19 inficēti pedagogi, vēsta Latvijas Televīzija.

Matemātikas skolotājs Kārlis Zalpēters priecājas – ceturtdien viņu beidzot izrakstīja no Latvijas Infektoloģijas centra.

Медицинский работник в реанимационном отделении больницы - Sputnik Latvija
Infekcionists pastāstīja, ko spēj veselības aprūpe Latvijā cīņā ar Covid-19

"Ir tāda laimīga sajūta! Pēc desmit garām dienām. Kā lai saka, nav patīkama lieta, nenovēlu nevienam. Galvenais, cilvēki, esiet atbildīgi," viņš saka.

Viņa slimības dēļ visām klasēm, kurās viņš pasniedza, mācības notika attālināti. Zalpēters joprojām nezina, kur inficējies – ar citas valstis apmeklējušiem viņš nav ticies, vienīgā saskarsme – darbs, māja, darbs.

Četri no 18 koronavīrusa pacientiem, kuri ārstējas nodaļā, ir skolotāji. Viņiem ir aizdomas, ka saslimuši tieši negodprātīgu skolēnu vecāku dēļ.

"Diviem no pedagogiem ir abpusējs plaušu karsonis, un bija nepieciešams papildus skābeklis. Nezin jau, uz kuru pusi slimība pagriezīsies," stāsta Covid-19 pacientu nodaļas vadītāja Ilze Bērziņa.

Viņa norādīja, ka bērni koronavīrusu pārslimo vieglāk. "Un kā teica viena skolotāja ar asarām acīs - vecāki ar bērniem bija ārzemēs, slēpj šo braucienu un uzreiz uz skolu," atceras Bērziņa.

Tikko Covid-19 tests veikts arī pašai ārstei. "Mums māsiņa bija inficēta, bet brauca sabiedriskā transportā," stāsta Bērziņa. Testi esot veikti visai nodaļai.

Пикет у здания Сейма против утверждения краевой реформы на удаленном заседании - Sputnik Latvija
Kad trūcīgajiem sāks izdalīt maskas par brīvu: Rīga gatavojas Covid-19 ierobežojumiem

Redzot, kā Latvijā pieaug saslimušo skaits, ārste atkal un atkal gatava atgādināt, ka tieši distancēšanās un maskas būs tās, kas pasargās.

"Veikalos ciešāk un ciešāk. Nepareizi! Tas nav sprints. Tas būs maratons. Kā 1918. gadā, kad bija spāņu gripa. Līdz 1922. gada beigām. Un tad pasaule sāka valkāt maskas. Cilvēki netic. Bet aina ir briesmīga," stāsta ārste. Viņa aicina nerīkot mājās balles un izvairīties no jebkādām nevajadzīgām aktivitātēm.

Visvairāk mediķi uztraucas par ļoti lielu pacientu pieplūdumu vienlaicīgi. Koronavīrusa gadījumā pacienti slimnīcā ārstējas ilgi. Un tas nozīmē, ka kādā brīdī vienkārši var pietrūkt gultu vai darba roku.

Vakar valstī reģistrēti 137 jauni Covid-19 gadījumi – lielākais skaits kopš pandēmijas sākuma. Diennakts laikā hospitalizēti 10 pacienti ar Covid-19, slimnīcās ārstējas 42 cilvēki, lielākā daļa no viņiem (30) – Infektoloģijas centrā.

Vairāki uzliesmojumi šoreiz ir saistīti ar skolām, piemēram, Daugavpilī attālinātas mācības sākusi 21 klase deviņās skolās, kur reģistrēti Covid-19 gadījumi.

Ziņu lente
0