Infekcionists pastāstīja, ko spēj veselības aprūpe Latvijā cīņā ar Covid-19

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasМедицинский работник в реанимационном отделении больницы
Медицинский работник в реанимационном отделении больницы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koronavīrusa infekcijas gadījumu skaita pieauguma apstākļos galvenais jautājums ir slimnīcu gatavība Covid-19 pacientu pieplūdumam, konstatēja Jurijs Perevoščikovs.

RĪGA, 9. oktobris — Sputnik. Covid-19 pacientu skaits, kam nepieciešama pieslēgšana pie plaušu mākslīgās ventilācijas iekārtas, varētu kļūt par rādītāju jautājumā, vai veselības aprūpes sistēmai Latvijā nedraud pārslodze, pastāstīja valsts galvenais epidemiologs Jurijs Perevoščikovs, vēsta Mixnews.

Viņš uzsvēra, ka koronavīrusa infekcijas gadījumu skaita pieauguma apstākļos galvenais jautājums ir slimnīcu gatavība Covid-19 pacientu pieplūdumam, konstatēja Jurijs Perevoščikovs.

Аэропорт Вильнюса, архивное фото - Sputnik Latvija
Lietuva atcels Covid-19 saslimstības slieksni

Pēc Perevoščikova domām, ļoti svarīgs indikators, pēc kura var spriest par situācijas smagumu, ir hospitalizēto Covid pacientu skaits, aizņemto vietu skaits, tas, cik intensīvs ir hospitalizēto cilvēku skaita pieaugums – dienu pēc dienas vai nedēļu pēc nedēļas, cik daudzi pieslēgti plaušu mākslīgās ventilācijas aparātiem. Šis klīniskais rādītājs var liecināt, cik lielā mērā veselības aprūpes sistēmai draud pārslodze

Viņš atzīmēja, ka daudzās Eiropas valstīs slimnīcās jau reģistrēts vidēji smagu un smagu slimnieku skaita straujš pieaugums.

"Tas bija sagaidāms – saslimstības kopējais skaits pieaug, tātad palielinās arī smago gadījumu skaits. Ļoti svarīgi ir nodrošināt jebkura vecuma cilvēkus no riska grupām, kā arī cilvēkus vecumā no 60 gadiem," teica eksperts.

Iepriekš vēstīts, ka 8. oktobrī valstī hospitalizēti jau desmit Covid-19 pacienti, pirmo reizi reģistrēti vairāk nekā simt jauni slimības gadījumi.

Patlaban slimnīcās ārstējas 42 koronavīrusa infekcijas pacienti, pieci no viņiem ir smagā stāvoklī, pārējiem slimības gait air vidēji smaga.

Ziņu lente
0