Nerunā latviski, tādēļ apjuka: NBS komandieris izvērtēja rīdzinieku reakciju uz manevriem

© Sputnik / Sergey MelkonovЛеонид Калниньш
Леонид Калниньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš augsti novērtēja mācības "Namejs 2020", kuras norisinājās Rīgā, un komentēja galvaspilsētas iedzīvotāju reakciju uz šiem manevriem.

RĪGA, 8. oktobris – Sputnik. Latvijas Radio intervijā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš sniedza augstu vērtējumu militārajām mācībām "Namejs 2020", kuras norisinājās Rīgā no 21. līdz 27. septembrim, vēsta Rus.lsm.lv.

Pēc Kalniņa sacītā, mācību gaitā nospraustie mērķi tika sasniegti, uzdevumi tika izpildīti pilnā apjomā. Turklāt NBS komandieris uzsvēra, ka ļoti lepojas ar šo uzdevumu izpildes kvalitāti.

Pilnu vērtējumu tam, cik kvalitatīvi tika izpildīti mācību uzdevumi, NBS sagaida jau šonedēļ. Kalniņš pastāstīja, ka šie rezultāti tiks iekļauti NBS attīstības plānā un apmācību jomas mērķos turpmākai īstenošanai.

​Tāpat Kalniņš paziņoja, ka bruņoto spēku galvenā filozofija ir karavīru, apakšvienību un struktūras sagatavošana vissmagākajai situācijai, kuras scenāriji arī tika iekļauti manevros. Un ar šiem uzdevumiem izdevies veiksmīgi tikt galā.

Atgādināsim, ka manevri izvērtās Rīgā – Šķirotavā, Krustpils un Asotes ielu apkaimē, kā arī Mežaparkā, Ķīšezera un Ezermalas ielas apkaimē. Un atsevišķi Rīgas iedzīvotāji bija visnotaļ uztraukti saistībā ar notiekošo.

NBS komandieris komentēja rīdzinieku reakciju. Viņš atgādināja, ka viņu iepriekš brīdināja par gaidāmajām mācībām. Taču karavīru darbības vienalga pārsteidza nesagatavotus atsevišķus cilvēkus, sevišķi tos, kas ikdienas dzīvē nerunā latviski.

Taču Kalniņš pauda cerību, ka nākotnē Rīgas iedzīvotāji pieradīs pie šāda veida mācībām un nereaģēs tik asi, jo, kā atzīmēja militārpersona, NBS plāno turpināt "izmantot Rīgas placdarmu kā treniņu iespēju mūsu bruņotajiem spēkiem".

Ziņu lente
0