Latvijā miris vēl viens pacients ar Covid-19

© Sputnik / Алексей Майшев / Pāriet pie mediju bankasЭкспресс-тестирование на COVID-19
Экспресс-тестирование на COVID-19 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pašlaik no koronavīrusa infekcijas Latvijā ir izveseļojušies 1322 cilvēki, aktīvā fāzē Covid-19 ir 832 cilvēkiem

RĪGA, 6. oktobris – Sputnik. Latvijā aizritējušajā diennaktī veikti 3818 koronavīrusa izmeklējumi, reģistrēti 68 jauni inficēšanās gadījumi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs. Viens cilvēks ar apstiprinātu Covid-19 diagnozi miris, viņš piederēja pie vecuma grupas 60-65 gadi.

Kopumā Latvijā kopš epidēmijas sākuma ir veikti 340 395 Covid-19 izmeklējumi, 2194 cilvēkiem diagnoze apstiprinājusies, 1322 izveseļojās, 40 nomira.

Pašlaik slimnīcās ārstējas 32 pacienti ar Covid-19. Pēdējo 24 stundu laikā tika stacionēti 6 cilvēki, paziņoja veselības ministre Ilze Viņķele.

Neraugoties uz saslimstības pieaugumu, Latvijas valdība šobrīd neizskata jautājumu par ārkārtējās situācijas režīma ieviešanu, paziņoja premjers Krišjānis Kariņš. "Mums, gribot negribot, ir jāiemācās kaut kādā veidā dzīvot pēc iespējas normāli šajos vīrusa apstākļos," sacīja premjers, uzsverot, ka ir svarīgi saglabāt līdzsvaru starp sabiedrības veselību un ekonomisko aktivitāti. Tāpat viņš uzsvēra, ka šobrīd Latvijas veselības sistēma ir daudz vairāk gatava Covid-19, nekā pavasarī.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir atklāts vairāk nekā 35,7 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā viens miljons cilvēku nomira un gandrīz 26,9 miljoni cilvēku izveseļojās.

Ziņu lente
0