Valdība pagaidām negrasās atjaunot ārkārtējās situācijas režīmu

© Photo Valsts KancelejaПремьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Ministru kabinets centīsies rast līdzsvaru starp sabiedrības veselību un tās ekonomisko aktivitāti.

RĪGA, 6. oktobris – Sputnik. Pašlaik netiek izskatīta ārkārtējās situācijas režīma iespējamība Covid-19 saslimstības pieauguma dēļ, paziņoja premjerministrs Krišjānis Kariņš Latvijas Radio intervijā.

Логотипы Латвии и ЕС - Sputnik Latvija
ES noved Latviju pie krustcelēm: ko lai upurē – ekonomiku vai cilvēku veselību

Pēdējās nedēļas laikā Covid-19 saslimstība Latvijā ir pieaugusi par 172% - tas ir augstākais kāpums ES. Vakar valdība atkal atjaunoja sejas masku valkāšanas prasību sabiedriskajā transportā.

Kariņš atzīmēja, ka esošajā situācijā ir divi rīcības varianti – atkal ierobežot ekonomisko aktivitāti un cilvēku pārvietošanos vai, iespēju robežās, turpināt strādāt, ievērojot pastiprinātus drošības pasākumus – distancēties, mazgāt rokas, izmantot sejas maskas un dezinfekcijas līdzekļus.

"Ja mēs visi šo ievērojam, vīrusam būs daudz grūtāk izdzīvot un tas vairs tik plaši neizplatīsies," sacīja Kariņš.

Uz jautājumu, vai valdība grasās atgriezties pie ārkārtējās situācijas režīma valstī, premjerministrs atbildēja, ka pašlaik šāda iespēja netiek izskatīta.

Турист в Старой Риге - Sputnik Latvija
Kam vajadzīgs airBaltic, ja nebūs tūristu? Latvija grauj vēl vienu ekonomikas sektoru

"Es jebkurā gadījumā nevēlētos, ka mēs atkal ejam ārkārtējā situācijā. Mums, gribot negribot, ir jāiemācās kaut kādā veidā dzīvot pēc iespējas normāli šajos vīrusa apstākļos," sacīja premjers, uzsverot, ka ir svarīgi saglabāt līdzsvaru starp sabiedrības veselību un ekonomisko aktivitāti.

Tāpat viņš uzsvēra, ka šobrīd Latvijas veselības sistēma ir daudz vairāk gatava Covid-19, nekā pavasarī.

Iepriekš veselības ministre Ilze Viņķele paziņoja, ka, ja Covid-19 saslimstība nesamazināsies un parādīsies nepieciešamība ieviest ierobežojumus, tas notiks pakāpeniski un pēc šādu lēmumu absolūtas nepieciešamības izvērtēšanas.

Ziņu lente
0