Ja ministrs saslims, visi būs apdraudēti: Latvijas valdība turpinās strādāt attālināti

© Foto : © BaltNews.lvКабинет министров ЛР
Кабинет министров ЛР - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Ministru kabinets izskatīja iespēju pulcēties klātienes sēdēs, taču Covid-19 uzliesmojuma dēļ ministri turpinās strādāt attālināti.

RĪGA, 27. septembris – Sputnik. Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis paskaidroja, kāpēc Latvijas Ministru kabinets pagaidām nepulcēsies klātienes sēdēs, vēsta Mixnews.lv.

Pēc Citskovska sacītā, ministri apsvēra iespēju atjaunot sēdes klātienē, taču Covid-19 inficēšanās uzliesmojums parādīja, ka šo ideju pagaidām nāksies atmest.

Citskovskis uzsvēra, ka Ministru kabinets ir augstākā izpildvaras iestāde, kura izcieta uz saviem pleciem visas ārkārtējās situācijas režīma smagumus. Un tagad ir jāseko līdzi tam, lai politiķi būtu veseli un darbspējīgi.

Пикет у здания Сейма против утверждения краевой реформы на удаленном заседании - Sputnik Latvija
Politika
Žurnālisti ir neapmierināti: Saeima turpinās darbu attālināti

Jo ja kāds no ministriem tiks inficēts ar koronavīrusu, viņš riskē inficēt visu valdību. Darbs attālinātā režīmā palīdz samazināt šo risku līdz minimumam.

Atgādināsim, ka Latvijas valdības sēdes notiek attālinātā režīmā kopš 24. marta.

Saeima septembra sākumā aizvadīja pirmo sēdi klātienē pēc pārtraukuma, kurš ilga gandrīz pusgadu.

Aizritējušajā diennaktī Latvijā ir reģistrēti 22 jauni koronavīrusa inficēšanās gadījumi, veikti 1660 testi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs.

Saskaņā ar SPKC informāciju, 5 no 22 gadījumos cilvēki inficējās no iepriekš zināmiem avotiem, trīs atgriezās no ārzemēm (Nīderlande un Grieķija), vēl 14 gadījumi šobrīd tiek izmeklēti.

Ziņu lente
0