"Mercedes" un karabīnes: tiesu izpildītāji pārdod izsolē Bondara īpašumus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāts Mārtiņš Bondars bija atbildētājs lietā par Latvijas Krājbankas zaudējumiem pirms maksātnespējas procesa sākuma. Tiesa pieņēma lēmumu piedzīt 15 miljonus eiro, no tiem 2 miljoni tiks piedzīti no Bondara.

RĪGA, 26. septembris — Sputnik. Tiesu izpildītāji izpārdod izsolēs Saeimas Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētāja Mārtiņa Bondara īpašumus. Starp citiem piedāvājumiem ir apvidus mašīna un šaujamieroči, vēsta Baltic Course.

Гости вернисажа - политик Мартиньш Бондарс с супругой – художницей Иевой Бондаре. - Sputnik Latvija
Politika
Pret Mārtiņu Bondaru vēršas pat partijas biedri

Atgādināsim, ka 2018. gada janvārī tiesa arestēja Bondara kontus un mantību, lai piedzītu no viņa 15 miljoni eiro "Latvijas Krājbankas" lietā. Pēc Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmuma 15 miljonus eiro jāizmaksā aptuveni 2 miljonus eiro. Arestēta māja Salacgrīvā, automašīna un banku konti. Tagad no savas deputāta algas Bondars saņem tikai minimālo algu 430 eiro apmērā, visi pārējie ienākumi, kas pārsniedz šo summu, tiek ieturēti parāda dzēšanai.

Tiešu izpildītāja Mārča Midega organizētajā izsolē iespējams iegādāties Bondaram piederošo karabīni Sauer Select 90, starta cena - 1200 eiro. Tāpat var nopirkt karabīni Blaser R93, sākotnējā cena – 650 eiro, un par 1300 eiro – Blaser Luxus BBF95.

Izsolē plānots pārdot arī Bondaram piederošo Mercedes Benz ML 350. Sākumcena – 5800 eiro.

Tiek izsolīti arī septiņu citu "Latvijas Krājbanka" valdes locekļu īpašumi.

Atgādināsim, ka 2011. gada beigās "Latvijas Krājbankā" tika konstatēts iztrūkums 142 miljonu eiro apmērā, tā paša gada 23. decembrī Rīgas apgabaltiesa izsludināja kredītiestādes maksātnespēju. Ņemot vērā iztrūkumu, Finanšu un kapitāla tirgus komisija pieņēma lēmumu apturēt bankas darbību.

Очередь в банкомат Latvijas Krājbanka - Sputnik Latvija
Bijušajiem "Latvijas Krājbankas" valdes locekļiem būs jāsamaksā 15 miljoni eiro

2015. gadā "Latvijas Krājbankas" maksātnespējas administrators – "KPMG Baltics" iesniedza prasību pret bijušajiem bankas valdes locekļiem par zaudējumiem, kas radušies bankai pirms maksātnespējas procesa sākuma. Lietā atbildētāji bija septiņi bijušie bankas valdes locekļi: Ivars Priedītis, Mārtiņš Bondars, Dzintars Pelcbergs, Mārtiņš Zalāns, Andrejs Surmačs, Ilze Bagatska un Svetlana Ovčiņņikova.

2017. gada jūnija beigās Vidzemes priekšpilsētas tiesa pieņēma lēmumu par 15 milj. eiro piedziņu no septiņiem bijušajiem "Latvijas Krājbankas" valdes locekļiem.

Tiesas lēmums tika pārsūdzēts Rīgas apgabala tiesā, kas lēmumu atstāja spēkā.

Aprīļa beigās Augstākā tiesa atteicās sākt kasācijas tiesvedību "Latvijas Krājbankas" lietā un atzina, ka valdes locekļi nav rīkojušies kā labticīgi saimnieki.

Ziņu lente
0