Jauns pakalpojumu līmenis: "Pasažieru vilciens" taisnojas par rebrendingu

© Sputnik / Sergey MelkonovЭлектропоезд
Электропоезд - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmums "Pasažieru vilciens" sola, ka ar rebrendingu uzņēmums parādīs jaunu pakalpojumu līmeni, kāds Latvijā vēl nav redzēts.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. Uzņēmuma "Pasažieru vilciens" pārstāve Agnese Līcīte komentēja nosaukuma maiņu pret "Vivi Latvija". Viņa paziņoja, ka šis solis sperts tāpēc, ka tuvākajā laikā kompānija sāks sniegt tāda līmeņa pakalpojumus, kāds Latvijā vēl nav redzēts, raksta Mixnews.lv.

Viņa konstatēja, ka tuvākajā laikā uzņēmums nopirks jaunus elektrovilcienus, tāpēc varēs pāriet jaunā pakalpojumu līmenī. Šī iemesla dēļ parādījusies rebrendinga ideja.

Электропоезд на станции Рига-пассажирская - Sputnik Latvija
Nelatvisks un dārgs: Latvijā vāc parakstus pret "Pasažieru vilciena" rebrendingu

Līcīte pagaidām nevēlējās atklāt jaunā zīmola nozīmi. Viņa izteicās, ka vēlētos, lai visi to uzzinātu vienlaicīgi. Līcīte atzīmēja: lai arī "Pasažieru vilciens" nosaukums ir ierastāks un tradicionāls, vārdam Viva ir sava spēcīga filozofija un dziļa vēsture. Savukārt nosaukums "Pasažieru vilciens" ir, pēc viņas teiktā, bezpersonisks.

Uzņēmums nav vienīgais, kas vadā cilvēkus pa dzelzceļu, bet pasažieru vilciens – tas vienkārši ir pārvadājuma līdzeklis, kā kravas automašīna vai lidmašīna, atgādināja Līcīte.

Uzņēmuma pārstāve atzīmēja, ka frāze par 100 tūkstošiem eiro, ko plānots izdot rebrendingam, izrauta no konteksta, - patiesībā būšos vajadzīgi ne vairāk kā 40 tūkstoši.

Iepriekš vēstīts, ka ziņa par "Pasažieru vilciena" rebrendingu saviļņojusi sociālos tīklus – to lasītāji asi kritizēja ieceri un atsauca atmiņā visus uzņēmuma agrākos grēkus. Daudzi uzskata, ka, mainot nosaukumu, uzņēmums vēlas dzēst no atmiņas slikto reputāciju, kas radusies, iepērkot vilcienus par 256 miljoniem eiro pērn kompānijā "ŠKODA Vagonka", kuru ražošana patlaban pat vēl nav sākusies.

Sabiedrisko iniciatīvu vietnē Manabalss.lv tika publicēta petīcija par zīmola saglabāšanu. Tās autori norāda, ka "Pasažieru vilciens" ir Latvijai svarīgs uzņēmums un kompānijas nosaukuma maiņa bez plašām diskusijām nav pieļaujama. Jaunais nosaukums pēc viņu domām, ir ļoti neizteiksmīgs, nelatvisks, valsts uzņēmumam nepiedienīgs.

Ziņu lente
0