Latvijā 11 jauni Covid-19 gadījumi, ieskaitot "Ņeftehimik" hokejistus

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasВ Казани запустили проект по разработке вакцины от коронавируса
В Казани запустили проект по разработке вакцины от коронавируса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā atklāti 11 jauni Covid-19 gadījumi, slimnīcās ārstējas 10 pacienti, visiem ir vidēji smaga slimības gaita.

RĪGA, 11. septembris – Sputnik. Latvijā aizritējušajā diennaktī veikti 2445 koronavīrusa testi, atklāti 11 jauni inficēšanās gadījumi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Saskaņā ar SPKC datiem, seši inficētie ieradušies no ārzemēm (Francija, Norvēģija, Krievija, to skaitā hokeja komandas "Ņeftehimik" dalībnieki), trīs citi ir kontaktpersonas, par vēl diviem informācija tiek precizēta.

Kopumā Latvijā kopš epidēmijas sākuma ir veikti 274 826 Covid-19 izmeklējumi, inficējās 1459 cilvēki, 1248 izveseļojās, 35 nomira.

Pēdējo 24 stundu laikā stacionēts viens cilvēks ar Covid-19. Kopumā stacionāros ārstējas 10 pacienti. Visiem ir vidēji smaga slimības gaita. No slimnīcām pēc ārstēšanās saistībā ar Covid-19 izrakstīti 209 pacienti.

В коридоре поликлиники - Sputnik Latvija
Ja izdevās sazvanīt, gatavojieties stāvēt rindā: kā šobrīd iespējams nodot Covid-19 testu

Iepriekš Latvijas Veselības ministrija pieņēma lēmumu saglabāt bezmaksas Covid-19 testēšanu un pārskatīja saslimušo izolācijas kārtību. Tagad ar ārsta atļauju no pašizolācijas drīkst iziet jau 7. nevis 14. dienā pēc Covid-19 diagnosticēšanas. Ja simptomi saglabājas, tad pašizolācija ir jāievēro visas 14 dienas, pēc kā to varēs pārtraukt vienīgi tad, kad simptomi nebūs manāmi vismaz trīs dienas pēc kārtas. Galīgo lēmumu pieņem ģimenes ārsts, un pacientam tiek nosūtīts apstiprinājums, ka viņš drīkst pārtraukt stingrā režīma pašizolāciju.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē atklāts vairāk nekā 28,3 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 914 tūkstoši cilvēku nomira un vairāk nekā 20,3 miljoni izveseļojās.

Ziņu lente
0