Busulis izteicies par Latvijas mūsdienu jauniešiem pēc skandāla reliģiskajā kopienā

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийский певец Интарс Бусулис
Латвийский певец Интарс Бусулис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pazīstamais latviešu dziedātājs Intars Busulis uzskata, ka tagadējā jauniešu paaudze nevēlas strādāt un uzņemties atbildību.

RĪGA, 7. septembris - Sputnik. Pēc skandāla, kas izcēlās sakarā ar reliģisko kopienu "Kalna svētību kopiena" Bauskas novada Bruknas muižā, kur bērniem likts strādāt lauka darbus 12 stundas dienā un viņi turēti pusbadā, latviešu dziedātājs Intars Busulis pauda savas bažas par mūsdienu jaunatni. Par to stāsta izdevums "Argumenti ņedeļi".

Viņš paskaidroja, ka nedz nosoda, nedz atbalsta nevienu, turklāt neviens nevar zināt, kā "tas viss bija". "Tas, ka jaunieši un pusaudži ir kļuvuši bezatbildīgāki pret sevi un vecākiem, protams, ir atkarīgs arī no audzināšanas. Es redzu, lasu, jūtu, ka jauniešiem nepatīk strādāt un uzņemties atbildību. Tas ir aizgājis par tālu gan ģimenē, gan sabiedrībā. Tad nekas cits neatliek, kā braukt uz turieni (Bruknu – red.)," konstatēja Busulis.

Взрослый с ребенком на закате - Sputnik Latvija
Reliģiskā kopienā Bauskas apkaimē bērnus turēja verdzībā

Viņš norādīja, ka galvenais ir darbs svaigā gaisā.

"Ravēt kartupeļus un skaldīt malku – neuzskatu, ka tas ir grūts darbs pusaudzim, kurš ir sasniedzis 16 vai 18 gadu vecumu. Domāju, ja viņi darbu izdarītu laikā un pareizi, tur nebūtu nekādu problēmu," uzskata mūziķis.

Jāpiebilst, ka, pēc varasiestāžu ziņām, kopienā dzīvojošie bērni līdz 12 stundas dienā strādājot laukā, viņiem neesot pieejama medicīniskā palīdzība.

Esot gadījies, ka bērni jutušies slikti, pat zaudējuši samaņu ilgās darba dienas dēļ, karstumā strādājot uz lauka bez ūdens.

Saņemtas arī ziņas var vairākām fiziskas un emocionālas vardarbības epizodēm.

Papildu risku bērniem rada tas, ka viņi ik dienas uzturas līdzās sodu izcietušiem pieaugušajiem, kā arī cilvēkiem ar dažādām atkarībām.

Informacija par pārbaudes rezultātiem nodota vērtējumam Valsts policijai, Pārtikas un veterinārajam dienestam, kā arī Valsts darba inspekcijai.

Ziņu lente
0