Mainās ik mēnesi: eksperts pastāstīja par degvielas cenu dinamiku Latvijā

© pixabayКанистра
Канистра - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 2020. gada aprīļa vidus degvielas cenas Latvijā sāka ik mēnesi palielināties, tas saistīts ar biokomponentu paaugstināšanu, norāda degvielas tirgotāju asociācijas vadītājs.

RĪGA, 5. septembris - Sputnik. Latvijas degvielas tirgotāju asociācijas vadītājs Ojārs Karčevskis intervijā Latvijas Radio 4 norāda, ka degvielas cenas valstī pieaug. Kopš 2020. gada pavasara degvielas cena Latvijas DUS pieauga par aptuveni 20 centiem par benzīna vai dīzeļdegvielas litru, raksta Lsm.lv.

Karčevskis pastāstīja, ka no 2020. gada 26. aprīļa notiek degvielas vērtības ikmēneša pieaugums. Cenas palielināšanu veicina tādu biokomponentu sadārdzināšanos kā etanols, ko pievieno benzīnam, un biodīzeļa, jo Eiropas valstis tiecas izpildīt normas un direktīvus.

Белорусская АЭС, архивное фото - Sputnik Latvija
Viedoklis
Baltija sadedzina tiltus uz Baltkrieviju. Labumu gūs Vācija

"Mums situācija ir bēdīga, jo Lietuvā un no 15. maija arī Igaunijā akcīzes likme ir zemāka nekā Latvijā. Tas, protams, ietekmē cenas un starpvalstu konkurenci. Protams, tā tik ļoti neietekmē privāto transportu, jo privātais transports, cik zināms, bieži nešķērso robežu. Bet tomēr ietekme ir. Pirmajā pusgadā mīnus 10% pēc apjoma, tātad attiecīgi pēc plāna un nodokļiem," viņš paziņoja.

Atgādināsim, ka jūlijā aģentūras "RIA Reiting" eksperti salīdzināja, kādu degvielas apjomu par savu vidējo algu var nopirkt dažādu Eiropas valstu iedzīvotāji, un sastādīja reitingu. Latvija tajā ieņēma 29. vietu no 32.

Pie tam atzīmēts, ka benzīna un dīzeļdegvielas cenas Latvijā nebūt nav augstākās, tātad iemesls drīzāk meklējams vidējās algas apjomā, kas salīdzinoši nav īpaši augsts salīdzinājumā ar citām Eiropas valstīm.

Ziņu lente
0