Politika

Staķis kļūs par mēru: Rīgā izveidota jauna valdošā koalīcija

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Četrām partijām Rīgas domē izdevās vienoties par valdošās koalīcijas izveidi; cik vietu tās kontrolē un kā tika sadalītas ietekmes jomas.

RĪGA, 5. septembris - Sputnik. Jaunajā valdošajā koalīcijā Rīgā būs četri politiskie spēki: bloks "Attīstībai/Par!" un "Progresīvie", "Jaunā Vienotība", Nacionālās apvienības un Latvijas Reģionu apvienības (LRA) bloks, kā arī Jaunā konservatīvā partija (JKP). Par to partiju pārstāvji vienojās kārtējā sarunu raunda laikā piektdien, 4. septembrī, informē BNN.

Kopumā jaunā koalīcija kontrolē 39 no 60 vietām Rīgas domē.

Par jaunu mēru kļuva "Attīstībai/Par!" un "Progresīvo" pārstāvis Mārtiņš Staķis. Viņš ir ne tikai uzvārējošā saraksta līderis, bet arī kandidāts, kurš ieguvis visvairāk plusu.

В Риге началось досрочное голосование на муниципальных выборах 2020 - Sputnik Latvija
Politika
Simtiem neapzīmogotu aplokšņu: kandidāti no "Saskaņas" apstrīdēja vēlēšanu rezultātus

"Attīstībai/Par!" un "Progresīvie" kontrolēs ne tikai pilsētas vadītāja krēslu, bet arī Finanšu un administratīvo lietu komiteju, Izglītības, kultūras un sporta komiteju (iespējamais pretendents - Edmunds Cepurītis), Sociālo jautājumu komiteju (iespējamais pretendents - Viesturs Kleinbergs) un Mājokļu un vides komiteju (iespējamais pretendents - Iveta Ratika).

"Jaunā Vienotība" saņēma vicemēra amatu, kā arī Pilsētas attīstības komitejas (iespējamais pretendents - Kārlis Šadurskis) un Transporta komitejas (iespējamais pretendents - Olafs Pulks) vadību. Vicemērs būs saraksta līderis Vilnis Kirsis.

Otrā vicemēra amats tika Nacionālajam blokam un LRA, tie vadīs Pilsētas īpašumu komiteju (iespējamais pretendents - Dainis Locis). Par vicemēru kļūs LRA pārstāvis Edvards Smiltens.

"Jaunie konservatori" dabūs trešā vicemēra amatu un Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas vadību. Kā paskaidroja Staķis, abus amatus ieņems JKP saraksta līdere Linda Ozola.

Ziņu lente
0