Latvija atļāva lidojumus uz dažām valstīm no "sarkanā saraksta"

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovАэропорт Рига
Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija paplašinās lidojumu ģeogrāfiju: satiksme ir atļauta ar valstīm, kurās vidējais 14 dienu Covid-19 saslimstības rādītājs ES tiek pārsniegts divas reizes.

RĪGA, 3. septembris – Sputnik. Latvijas Ministru kabinets nolēma atļaut gaisa satiksmi ar valstīm, kurās vidējais 14 dienu Covid-19 saslimstības rādītājs ES tiek pārsniegts divas reizes, taču pēc ierašanās no šīm valstīm būs jāievēro obligāta divu nedēļu pašizolācija, vēsta tvnet.lv.

Vakar valdība apsprieda virkni jautājumu, kas saistīti ar ierobežojumiem Covid-19 dēļ, tostarp Finanšu ministrijas un Ekonomikas ministrijas piedāvājumus par valstu saraksta paplašināšanu, ar kurām Latvija var atjaunot gaisa satiksmi. Valdība nolēma, ka avioreisi būs atļauti arī uz koronavīrusa vairāk skartajām valstīm, taču ar 14 dienu pašizolācijas nosacījumu pēc ierašanās.

Таллиннский аэропорт. - Sputnik Latvija
Eirodeputāts: izņemot Igauniju un Latviju, neviens neatceļ avioreisus

Saskaņā ar Ekonomikas ministrijas datiem, vidējais 14 dienu saslimstības rādītājs ES 26. augustā sastādīja 46 gadījumus uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju.

Pašlaik Latvijai ir gaisa satiksme ar valstīm, kur vidējais saslimstības rādītājs nepārsniedz 25 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju.

Latvijā joprojām ievērojama daļa inficēto ir ceļotāji, tie ir 33% gadījumu. Visbiežāk tie ir saistīti ar atgriešanos no Lielbritānijas, Ukrainas, Krievijas, Igaunijas un Francijas.

Šobrīd Latvijā ir jāievēro pašizolācija pēc atgriešanās no sekojošajām ES un EEZ valstīm no "dzeltenā" (pārsniedz 16 gadījumus uz 100 000) un "sarkanā" (pārsniedz 25 gadījumus uz 100 000) saraksta: Slovēnija, Slovākija, Itālija, Spānija, Andora, Luksemburga, Malta, Rumānija, Monako, Horvātija, Francija, Beļģija, Nīderlande, Šveice, Austrija, Lihtenšteina, Čehija, Zviedrija, Islande, Īrija, Portugāle, Grieķija, Polija, Bulgārija, Dānija, Lielbritānija, Vācija, Kipra.

Ziņu lente
0