Divi tūkstoši Latvijas valstspiederīgo Lielbritānijā palikuši bez pasēm Covid-19 dēļ

© Sputnik / AlexTikhomirovПаспорт гражданина Латвии
Паспорт гражданина Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Garo rindu iemesls Latvijas konsulātā nav tikai Covid-19 pandēmija, bet arī Lielbritānijā dzīvojošo Latvijas valstspiederīgo bezatbildīgā uzvedība.

RĪGA, 28. augusts – Sputnik. Divi tūkstoši Lielbritānijā dzīvojošo Latvijas valstspiederīgo palikuši bez nepieciešamajiem dokumentiem – koronavīrusa dēļ Latvijas konsulāts Londonā nestrādāja divarpus mēnešus, vēsta Latvijas Televīzija.

Epidemioloģiskās drošības prasību dēļ konsulāts var apkalpot tikai ierobežotu apmeklētāju skaitu. Pieraksts – tikai mēnesi uz priekšu, pastāstīja Latvijas vēstniecības Lielbritānijā pārstāve Katarina Plātere.

Латвийская клубника на Травяном рынке - Sputnik Latvija
Latvieši nevēlas līst ārā no vagoniņiem Anglijā pat par 600 eiro: uz laukiem Latvijā neiet

"Kādēļ mēs nepierakstām ilgāku laiku uz priekšu? Tādēļ, ka pastāv zināms risks, ka būs otrais pandēmijas vilnis, kad var nākties atkal slēgt iestādi, un tad būs jādomā, ko darīt ar šiem garajiem pierakstiem uz priekšu," pateica Plātere.

Mobilo pases staciju izbraukumi uz attālajiem Lielbritānijas reģioniem netiek plānoti.

"Jāatceras, ka tie cilvēki, kuri dodas no vēstniecības šajos izbraukumos, ir tie paši cilvēki, kas darbojas un strādā vēstniecības konsulārajā nodaļā. Līdz ar to riski ir tieši tie paši – kādam no mums saslimstot, principā konsulārā nodaļa ir jāslēdz, un tas ir vismaz 14 dienu periods, kad mēs nevarēsim pieņemt apmeklētājus," teic Plātere.

Arī speciālu apliecību pases vietā, kurai beidzies derīguma termiņš, saņemt neiznāks – to izsniedz tikai ārkārtējos, dokumentāli apstiprinātās situācijās.

Tiesa, par garo rindu iemeslu vēstniecībā norāda ne tikai pandēmiju – cilvēki pierakstās un neatnāk. Vēstniecība aicina atcelt pierakstu, ja jūs nevarat ierasties.

Ziņu lente
0