Latvijā kārtējais Covid-19 uzliesmojums: no 18 ievesti tikai divi gadījumi

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasСотрудница лаборатории
Сотрудница лаборатории - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā diennakts laikā atklāti 18 jauni Covid-19 gadījumi, taču hospitalizācija nevienam nav bijusi nepieciešama; slimnīcās ārstējas vien trīs pacienti ar šādu diagnozi.

RĪGA, 26. augusts – Sputnik. Latvijā aizritējušajā diennaktī ir veikti 2290 koronavīrusa testu, atklāti 18 jauni inficēšanās gadījumi, paziņoja Slimību profilakses un kontroles centrs.

Saskaņā ar SPKC datiem, 11 no jaunatklātajiem inficētajiem kontaktēja ar citiem saslimušajiem, divi atgriezās no ārzemēm, attiecībā uz trim inficēšanās avots tiek noskaidrots, informāciju par atlikušajiem diviem tikai sāk saņemt.

Kopumā epidēmijas laikā Latvijā ir veikti 242 823 Covid-19 izmeklējumi, pozitīvi izrādījās 1360 testi, 1135 cilvēki izveseļojās, 33 nomira.

Pēdējo 24 stundu laikā Covid-19 dēļ nav hospitalizēts neviens cilvēks. Slimnīcās turpina ārstēties trīs pacienti, visiem ir vidēji smaga slimības gaita. Kopumā pēc ārstēšanās saistībā ar Covid-19 no slimnīcām izrakstīti 204 cilvēki.

Iepriekš Latvijas Veselības ministrija nolēma saglabāt bezmaksas Covid-19 analīzes un pārskatīja saslimušo izolācijas pārtraukšanas kārtību. Tagad ar ārsta atļauju no izolācijas iziet, ja nav simptomu, cilvēks varēs jau 7. dienā, nevis 14. dienā pēc Covid-19 atklāšanas. Ja simptomi saglabājas, tad pašizolācija būs jāievēro visas 14 dienas, pēc kā to ir atļauts pārtraukt, tikai kad simptomi neparādīsies vismaz trīs dienas pēc kārtas. Galīgo lēmumu pieņem ārsts, un pacientam tiek nosūtīts apstiprinājums, ka viņš drīkst pārtraukt striktu izolāciju.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir atklāts vairāk nekā 24 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 824 tūkstoši cilvēku ir miruši un vairāk nekā 16,6 miljoni izveseļojās.

Ziņu lente
0