Repatriācijas reisu nebūs: Latvijas ĀM iesaka nebraukt tālāk par Igauniju

© AP Photo / Yorgos KarahalisОтдыхающие во время аренды шезлонгов на пляже в Греции
Отдыхающие во время аренды шезлонгов на пляже в Греции   - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ņemot vērā "sarkanā saraksta" paplašināšanu, kurā iekļauj valstis ar augstu Covid-19 saslimstību, Latvijas iedzīvotāji riskē iesprūst valstīs, kuras vēl vakar atradās "baltajā sarakstā".

RĪGA, 26. augusts – Sputnik. Latvijas Ārlietu ministrija iesaka iedzīvotājiem neizbraukt ārpus Baltijas valstu robežām un ņemt vērā, ka Latvijai nav tiešo reisu ar pandēmijas ievērojami skartajām valstīm.

Таллиннский аэропорт. - Sputnik Latvija
Eirodeputāts: izņemot Igauniju un Latviju, neviens neatceļ avioreisus

ĀM preses sekretārs Jānis Beķeris atzīmēja, ka šobrīd nav tik daudz valstu, kur ir jāievēro tikai standarta drošības pasākumi. Vairumā gadījumu pēc atgriešanās no ārzemēm ir jāievēro 14 dienu pašizolācija. Kopš pagājušās sestdienas, 22. augusta, 14 dienu pašizolācija Latvijā ir jāievēro pēc atgriešanās no 23 Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas valstīm, Monako un Andoras, kā arī ceļojot tranzītā caur šīm valstīm.

Tāpat Beķeris uzsvēra, ka no dažām valstīm atgriezties Latvijā ar tiešajiem reisiem nav iespējams, jo satiksme ir apturēta, un ĀM neplāno repatriācijas reisus. Tomēr ministrija pēc pieprasījuma izskata tūrisma kompāniju pieteikumus par čarterreisu saskaņošanas nepieciešamību tūristiem no Latvijas, kuri organizētu braucienu ietvaros ieradās valstīs, no kurām vairs nav iespējams atgriezties.

Iepriekš avīze Neatkarīgā Rīta Avīze paziņoja, ka Latvijas veikto Covid-19 izplatības novēršanas pasākumu ieviešanas dēļ vairāki simti tūristu no Latvijas iesprūda Krētas salā.

Kamēr citas Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas valstis pakāpeniski līdzsvaro starptautisko pasažieru pārvadājumu prasības, Latvija turpina katru nedēļu mainīt noteikumus pārvadātājiem, tūrisma kompānijām un pašiem ceļotājiem, vienā dienā atļaujot, citā dienā aizliedzot, tad atkal atļaujot reisus, tad prasot divu nedēļu pašizolāciju pēc atgriešanās no kaut kādas valsts un tad atkal atceļot to.

Туристы фотографируют и делают селфи со скалы с видом на знаменитый пляж Навагио (Кораблекрушение) на Ионическом острове Закинтос - Sputnik Latvija
Vīrusa viļņos. Valstis gatavojas jauniem uzliesmojumiem

Latvijā joprojām ir spēkā pašizolācijas prasība pēc atgriešanās no valstīm, kur saslimstība pārsniedz 16 gadījumus uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju, savukārt no valstīm, kur šis rādītājs pārsniedz 25 gadījumus, vispār atceļ pasažieru reisus, izņemot reisus, ar kuriem atgriež tur palikušos Latvijas valstpiederīgos, taču tie ir jāsaskaņo ar republikas ĀM. Tā notika arī ar Grieķiju, kura bija attiecīgi drošo valstu "baltajā sarakstā", taču divu nedēļu laikā, kamēr tūristi atpūtās Krētā, situācija mainījās uz slikto pusi, un 14. augustā Latvija iekļāva Grieķiju "dzeltenajā", savukārt pagājušajā piektdienā – jau "sarkanajā sarakstā", slēdzot pasažieru pārvadājumus.

Ziņu lente
0