Latvijas uzņēmums uzdāvinās Ukrainas karavīriem 20 tūkstošus eiro vērtu ekipējumu

© AFP 2023 / ANATOLII STEPANOV Вооруженные силы Украины
Вооруженные силы Украины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas uzņēmums ar 20 tūkstošu eiro peļņu gadā uzdāvinās Ukrainas kareivjiem 20 tūkstošus eiro vērtu ekipējumu.

RĪGA, 26. augusts – Sputnik. Militārā ekipējuma ražošanas uzņēmums "SRC Brasa" sniegs humanitāro atbalstu Ukrainas Bruņoto spēku kareivjiem 20 tūkstošu eiro apmērā, vēsta tvnet.lv. Šī pati kompānija uzvarēja Latvijas Valsts policijas konkursu jaunā formastērpa izgatavošanai. Un tā figurē arī krāpšanās procesā, veicot valsts iepirkumu.

Полицейский автомобиль - Sputnik Latvija
Iekšējās drošības birojs interesējas par Valsts policijas jaunā formastērpa iepirkumu

"SRC Brasa" koordinācijā ar Nacionālo bruņoto spēku Kapelānu dienestu nodos ukraiņu kareivjiem ekipējumu, kura vērtība sasniedz 20 tūkstošus eiro. Tajā ietilpst 99 ūdensnecaurlaidīgas jakas, 20 ziemas jakas, 48 siltinātas bikses un citi ekipējuma elementi, kurš paredzēts izmantošanai aukstā klimatā. Kopumā 214 zīmola Suited System vienības. Humanitārā palīdzība tiks nogādāta Ukrainā, Luganskas un Doņeckas apgabalā, paziņoja uzņēmums.

"SRC Brasa" valdes loceklis Kristiāns Brēdermanis paskaidroja, ka dāvinājuma mērķis ir paust solidaritāti Ukrainai un parādīt, ka Latvija, ņemot vērā esošo ģeopolitisko situāciju, ir svarīgs Kijevas sabiedrotais.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem, uzņēmuma "SRC Brasa" apgrozījums 2019. gadā sastādīja 2,241 miljonu eiro, savukārt peļņa – 119 768 eiro.

Iepriekš ziņots, ka šī kompānija uzvarēja Latvijas policistu jaunā formastērpa ražošanas konkursā. Saskaņā ar publiski pieejamo informāciju, līguma summa sastādīja līdz 2,4 miljoniem eiro. Sākumā formastērpu komplektu, kurus izstrādāja dizainers Bruno Birmanis, uzņēmās saražot divi pretendenti, taču beigās viens atteicās.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens jau pirms gada pauda neapmierinātību saistībā ar šo iepirkumu un uzdeva sarīkot auditu, taču pārkāpumi netika konstatēti.

Pēcāk iepirkums ieinteresēja Iekšējās drošības biroju. Jūnija vidū tas veica virkni procesuālu darbību Valsts policijas ēkas telpās un vairākos uzņēmumos sakarā ar aizdomām par krāpšanos, ziņoja portāls BВ.lv.

Полиция Латвии - Sputnik Latvija
Moderni un mūsdienīgi: Latvijas policija saņēmusi jaunā dizaina formastērpus

"Šonedēļ ir noticis aktīvs procesuālais darbs, procesuālās darbības gan valsts policijā, gan vairākos uzņēmumos kā rezultātā personas kurām ir tiesības uz aizstāvību un divas personas tika aizturētas. Aizturētās personas ir uzņēmumu pārstāvji. Šobrīd plašāka informācija nebūs, jo izmeklēta krāpšana no uzņēmēju puses, kā arī bezdarbība no valsts amatpersonu puses," sakarā ar kratīšanām ziņoja IDB priekšnieka palīdze Diāna Petersa.

Radās aizdomas par Valsts policijas priekšnieka vietnieka Normunda Krapša un Renātes Filas-Roķes bezdarbību, visas aizdomas viņi noliedz.

Savukārt uzņēmumā "SRC Brasa" Iekšējās drošības biroja uzsākto kriminālprocesu uzskata par nepamatotu. Kompānijā apstiprināja: 16. jūnijā viņu telpās notika procesuālas darbības. Kriminālprocesa ietvaros attiecībā pret uzņēmuma akcionāriem un darbiniekiem aizdomās turamo statuss netika piemērots.

Ziņu lente
0