Rinkēvičs: Latvijas iedzīvotāji brauc uz ārzemēm ar risku "iesprūst" tur

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovАэропорт Рига
Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dodoties uz ārzemēm, vērts ņemt vērā, ka ikviena valsts var ieviest pārvietošanās ierobežojumus vai nokļūt "sarkanajā sarakstā", un Latvijas ĀM viņiem ne ar ko nepalīdzēs.

RĪGA, 20. augusts – Sputnik. Ārpus Eiropas Savienības izbraukušie Latvijas valstspiederīgie Covid-19 pandēmijas dēļ var "iesprūst" tur uz ilgāku laiku, paziņoja telekanāla TV3 raidījumā "900 sekundes" ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Pēc ministra sacītā, cilvēki brauc uz ārzemēm, labi zinot, kāda ir situācija pasaulē un to, ka Covid-19 dēļ valstis var ieviest dažādus pārvietošanās ierobežojumus. Tādēļ nevajag cerēt, ka ĀM spēs viņus nogādāt atpakaļ dažu dienu laikā – iespējas palīdzēt tagad ir vēl mazākas, nekā pandēmijas sākumā pavasarī.

Rinkēvičs atkārtoti aicināja Latvijas iedzīvotājus rūpīgi izvērtēt ārzemju braucienu nepieciešamību un izvēlēties atpūtai maksimums braucienus Baltijas valstu ietvaros.

Пикет у здания Сейма против утверждения краевой реформы на удаленном заседании - Sputnik Latvija
Viņķele par Covid-19: rudenī var atgriezt maskas, labāk nebraukt pat pie kaimiņiem

Ministrs atzīmēja, ka situācija ir ļoti mainīga, un valstis, kuras vēl vakar bija "zaļajā sarakstā", šodien jau var nokļūt "sarkanajā", kurš prasa ievērto pašizolāciju pēc atgriešanās Latvijā.

Iepriekš veselības ministre Ilze Viņķele arī ieteica iespēju robežās atturēties no ārzemju braucieniem, jo galvenā ar Covid-19 inficēto plūsma šobrīd ir saistīta tieši ar tiem, kas atgriezušies no citām valstīm.

Tāpat Viņķele piebilda, ka drīzumā valstu "dzeltenajā sarakstā", pēc atgriešanās no kurām jāievēro pašizolācija", var iekļūt arī kaimiņu Lietuva, un ieteica Latvijas iedzīvotājiem nepiedalīties "Baltijas ceļā" – Baltkrievijas protestu atbalsta akcijā, kurai ir jānotiek Lietuvā 23. augustā.

Šonedēļ "sarkanajā sarakstā" tika iekļautas Dānija un Kipra, pēc kā tika atcelti airBaltic reisi uz šīm valstīm gan no Latvijas, gan no Igaunijas.

Ziņu lente
0