Meklēja darbu, bet pazaudēja naudu: Interneta krāpnieki atkal uzbrūk

© Pixabay / lechenie-narkomaniiРуки в наручниках
Руки в наручниках - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Interneta afēristi ieguva sievietes bankas konta datus it kā personas datu pārbaudes nolūkos un nozaga viņai naudu.

RĪGA, 20. augusts – Sputnik. Policijas darbinieki turpina saņemt uztraucošus signālus no Latvijas iedzīvotājiem par to, ka nezināmas personas zvana viņiem un cenšas izvilināt Internetbankas un bankas karšu datus.

Vairums neuzķeras uz krāpnieku āķa, taču ir lētticīgi cilvēki, kuri tomēr kļūst par krāpšanas upuriem. Kārtējais gadījums tika reģistrēts 17. augustā. Saskaņā ar policijas datiem, afēristiem izdevās izvilināt sievietes bankas datus, kura dzīvo Vidzemes reģionā, un nozagt no viņas konta 1300 eiro.

Tādēļ policija vēlreiz aicina iedzīvotājus būt vērīgiem un neiesaistīties nekādos aizdomīgos darījumos pa telefonu. Lai sekotu līdzi sava bankas konta stāvoklim, policija iesaka pieslēgt paziņojumus par maksājumiem mobilajā telefonā vai SMS-bankā.

Tiesa, jaunākais gadījums ar sievieti no Vidzemes nav īpaši tipisks šādām afērām. Kā vēsta policija, cietusī ievietoja Internetā darba meklēšanas sludinājumu. Viņai piezvanīja kāds cilvēks un stādījās priekšā par Citadele bankas drošības dienesta darbinieku. Lai pārbaudītu sievietes identitāti, "bankas darbinieks" palūdza sievietei Internetbankas piekļuves datus. Diemžēl, dāma piekrita, un krāpnieks iztukšoja viņas bankas kontu. Sakarā ar notikušā faktu uzsākts kriminālprocess.

Банковская карта - Sputnik Latvija
Uzmanieties no krāpniekiem: parādījusies jauna klientu bankas datu iegūšanas shēma

Policija brīdina, ka kolīdz krāpnieki iegūst jūsu datus, izsekot naudas turpmāko likteni būs ļoti grūti, jo to uzreiz pārsūta uz ārzemju kontiem.

Tādēļ ir svarīgi atcerēties, ka banku darbinieki nekad nezvana klientiem un nelūdz nosaukt viņiem jūsu bankas konta datus – konta numuru, bankas karšu datus (kartes numuru un CVV kodu), PIN kodu un citu būtisku informāciju.

Jāņem vērā, ka pat Latvijā reģistrēts numurs neko nenozīmē – zvanītājs var atrasties tālu aiz Latvijas robežām. Absolūtajā vairākumā zvanītāji ir krievvalodīgie, visticamāk, pat ne no Latvijas, norāda policijā. Tādēļ labākais veids kā noteikt krāpnieku – uzsākt sarunu ar viņu valsts valodā.

Ja jūs esat saņēmuši šādu aizdomīgu zvanu, tad ir jāpieraksta zvanītāja numurs un uzreiz jāpaziņo par to bankai un policijai.

Ziņu lente
0