Pēc šādas shēmas par spiegu var padarīt ikvienu: Lindermans par spriedumu Burakam

© Sputnik / Sergey MelkonovВладимир Линдерман
Владимир Линдерман - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Galvenais demonstratīvajā spriedumā Oļegam Burakam ir parādīt, ka jebkāda sadarbība ar Krieviju tiks bargi sodīta, paziņoja Latvijas politiskais aktīvists Vladimirs Lindermans.

RĪGA, 18. augusts – Sputnik. Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa bijušo Latvijas IeM darbinieku Oļegu Buraku atzinusi par vainīgu spiegošanā Krievijas labā un piesprieda viņam 15 gadu cietumsodu. Tiesa nolēma, ka Buraks ir vainīgs noziegumā, kurš aprakstīts Latvijas Republikas Krimināllikuma 85. panta 2. daļā. Advokāte Imma Jansone paziņoja, ka lietā nav Buraka vainu apliecinošu pierādījumu, pats viņš sevi par vainīgu neatzīst.

Politiskais aktīvists Vladimirs Lindermans novērtēja spriedumu kā "augstākajā mērā bargu un pēc būtības bezprecedentu".

"Man ir grūti izskaidrot tā bargumu. Iespējams, aiz tā stāv politiska demonstrācija attiecībā pret visiem, kas legāli sadarbojas ar Krieviju, vai personīga atriebība Burakam," sacīja Sputnik Latvija Lindermans.

Подозреваемый в шпионаже в пользу РФ Олег Бурак в здании Видземского суда в Риге - Sputnik Latvija
Oļegs Buraks - vai viegli būt godīgam policistam?

Viņš uzsvēra, ka lieta ir ne tik daudz neiedomājamā sprieduma bardzībā, cik tā absolūtā nepamatotībā.

"Buraka vainas pierādījumi faktiski trūkst, un pēc šādas shēmas par spiegu var padarīt ikvienu. Advokāte pateica, ka Buraka vainas pierādījumu nav – nedz tiešu, nedz netiešu. Buraks nebija politiskais aktīvists – viņš ir pensionārs, bijušais Latvijas IeM tehniskais darbinieks un virsnieks. Viņš cīnījās ar korupciju savā iestādē, tādēļ, iespējams, "atlidoja" no tiem, kam viņš bojājis dzīvi," spriež Lindermans.

Neskatoties uz to, pēc viņa sacītā, galvenais šajā demonstratīvajā spriedumā ir pret Krieviju vērsta motivācija: parādīt, ka jebkāda veida sadarbība ar Krieviju tiks bargi sodīta.

Buraka advokāte paziņoja, ka tik bargajam tiesas lēmumam nav pierādījuma bāzes un to sagraus nākamās instances tiesa. Jansone paziņoja Sputnik par nolūku iesniegt apelāciju spriedumam.

Ziņu lente
0