Nedēļas nogalē Covid-19 testu skaits sarucis, fiksēts viens jauns gadījums

© Sputnik / Алексей Майшев / Pāriet pie mediju bankasТестирование на COVID-19
Тестирование на COVID-19  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nedēļas nogalē Latvijā krasi samazinājies koronavīrusa izmeklējumu skaits, reģistrēts viens jauns inficēšanās gadījums.

RĪGA, 17. augusts — Sputnik. Aizvadītās diennakts laikā Latvijā veikti 888 koronavīrusa testi, reģistrēts viens jauns inficēšanās gadījums, vēsta Slimību kontroles un profilakses centrs (SPKC).

Saskaņā ar centra datiem, inficētais iepriekš kontaktējies ar citu saslimušo personu.

Kopš pandēmijas sākuma valstī kopumā veikti 226 524 Covid-19 izmeklējumi, 1323 no tiem izrādījušies pozitīvi, 1078 cilvēki izveseļojušies, 32 miruši.

Pēdējās diennakts laikā slimnīcā nogādāts viens Covid-19 pacients. Patlaban slimnīcās ārstējas pieci pacienti, visiem slimības gaita ir vidēji smaga. No slimnīcām pēc Covid-19 ārstēšanas izrakstīti 198 cilvēki.

Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Latvija
Krievija informē par Covid-19 vakcīnas ražošanas sākumu

Iepriekš Slimību kontroles un profilakses centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs pastāstīja, ka Latvijā, atšķirībā no daudzām citām ES valstīm, izdevies saglabāt zemu Covid-19 saslimstību. Galvenais infekcijas avots patlaban ir cilvēki, kas inficējušies ārzemēs, - viņi veido trešo daļu infekcijas gadījumu. Lielākā daļa pārējo pacientu veido tālākos ķēdītes posmus.

Viņš ieteica piesardzīgi izvēlēties ceļojumus, izskatīt ne tikai pēdējās dienas rādītājus, bet arī tendences – tās katrs var izpētīt saviem spēkiem, jo atbilstošos datus publicē arī Eiropas kompetentās iestādes. Perevoščikovs atzīmēja, ka situācija ar vīrusa izplatību Eiropā neiepriecina.

11. martā Pasaules Veselības organizācija izsludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 pandēmiju. PVO dati liecina, ka pasaulē jau fiksēti vairāk nekā 20,4 miljoni infekcijas gadījumu, miruši vairāk nekā 744 tūkstoši cilvēku.

Ziņu lente
0