EK atbalstīja atbalsta plānu Latvijas eksportētājiem: kurš un uz ko var pretendēt

CC BY 2.0 / Maik Meid / TräumeКупюра 500 евро
Купюра 500 евро - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar Latvijas Valsts ieņēmumu dienesta datiem, algu izmaksu kompensācijas subsīdiju saņemšanai kvalificējas 350 eksportējošie uzņēmumi.

RĪGA, 5. augusts – Sputnik. Eiropas Komisija apstiprināja atbalsta plānu Covid-19 dēļ cietušajiem Latvijas uzņēmējiem 51 miljona eiro apmērā, paziņoja EK pārstāvniecības preses sekretārs Kaspars Kreics, vēsta Тvnet.lv.

Programmas mērķis ir nodrošināt krīzē cietušo uzņēmumu apgrozāmo līdzekļu vajadzības. Viena uzņēmuma atbalsts nevar pārsniegt 800 tūkstošus eiro. Programmas ietvaros ar tiešo dotāciju palīdzību tiks segts līdz 25% obligāto sociālās apdrošināšanas iemaksu, kuras iemaksā uzņēmēji.

Programma būs pieejama visu nozaru uzņēmumiem, kuri nodarbojas ar eksportu, taču ir izņēmumi – primārā lauksaimniecības ražošana, lauksaimniecības produktu apstrāde, zivsaimniecība un akvakultūra, kā arī finanšu nozare.

Смотровая башня в тюрьме - Sputnik Latvija
Viedoklis
Stingra režīma palīdzība. Dīkstāves pabalstus Latvijā iedeva cietumiem

Uz valsts budžeta dotāciju saņemšanu varēs pretendēt kompānijas, kuru preču un pakalpojumu eksporta un piegāžu apjoms Eiropas Savienības teritorijā, izņemot Latviju, 2019. gadā sastādīja ne mazāk par vienu miljonu eiro.

Turklāt to ienākumiem no saimnieciskās darbības mēnesī laikā posmā no 2020. gada aprīļa līdz jūnijam jāsamazinās vismaz par 20% salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pagājušajā gadā.

Vēl viens kritērijs dotāciju saņemšanai algu izmaksāšanai: darbinieku vidējai mēneša bruto algai, no kuras tiek maksātas sociālās apdrošināšanas iemaksas, pagājušajā gadā jāsastāda ne mazāk par 800 eiro. Pie tam, palīdzības saņēmējiem nedrīkst būt nodokļu parādu virs 1000 eiro.

Komisija nonākusi pie secinājuma, ka Latvijas programma atbilst ES pagaidu regulēšanas nosacījumiem.

Iesniegt pieteikumu atbalsta saņemšanai vajadzēs Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai, termiņš – līdz 2020. gada 30. septembrim.

Ziņu lente
0