Atgriezās no ārzemēm: Latvijā pieci jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi

CC0 / pxhere / Мужчина с чемоданом
Мужчина с чемоданом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koronavīrusu Latvijā atkal ieveduši cilvēki, kuri atgriezušies no ārzemēm: atklāti pieci jauni inficēšanās gadījumi.

RĪGA, 2. augusts – Sputnik. Saskaņā ar Latvijas Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informāciju, aizritējušajā diennaktī tika veikti 1345 koronavīrusa testi un konstatēti 5 jauni inficēšanās gadījumi.

SPKC noskaidroja, ka četri no pieciem inficētajiem atgriezās no ārzemēm. Divi no valstīm, kur ir vairāk nekā 16 inficēšanās gadījumu uz 100 tūkstošiem cilvēku, vēl divi – no valstīm, kur saslimstība ir zemāka par 16 gadījumiem uz 100 tūkstošiem. Par vēl vienu pacientu apstākļi tiek noskaidroti.

Slimnīcā aizritējušajā diennaktī nav nogādāts neviens cilvēks ar koronavīrusa diagnozi. Pašlaik stacionāros ārstējas 4 cilvēki ar šo diagnozi. Visiem ir vidēji smaga slimības gaita.

Kopumā kopš Covid-19 epidēmijas sākuma Latvijā tika veikti 201 310 izmeklējumi. Inficējās 1243 cilvēki, no kuriem 1052 izveseļojās un 32 nomira.

Latvijas ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs publicēja savā Twitter mikroblogā valstu sarakstu, pēc kuru apmeklēšanas ir jāievēro divu nedēļu pašizolācija. Šis saraksts ir spēkā no 31. jūlija līdz 7. augustam.

Ziņu lente
0